Top 5 antioxidanti naturali

Top 5 antioxidanti naturaliAntioxidantii sunt compusi naturali care au rolul de a reduce efectele toxice datorate radicalilor liberi, responsabilii procesului de imbatranire celulara. De fapt, antioxidantii elimina toxinele din organism actionand, de asemenea, ca agenti antiimbatranire si asigurand protectie impotriva cancerului. Acestia absorb colesterolul din organism, reducand substantial riscul aparitiei bolilor de inima.

Deci, dupa ce ati aflat de toate aceste beneficii oferite de antioxidanti, inca mai credeti ca dieta adoptata este una corecta? Daca nu, atunci va putem ajuta sa incepeti o dieta de detoxifiere a organismului cu noi ingrediente, surse reale de antioxidanti. Haideti sa vedem care sunt cei 5 antioxidanti naturali care va pot ajuta.

Cei 5 antioxidan?i naturali:

1. Fasolea rosie

Este o mare sursa de proteine ??si, de asemenea, de antioxidanti. Functia ei este, in principal, lupta impotriva bolilor. Atmosfera este atat de afectata de poluare, incat este important sa integrati aceste boabe in dieta zilnica. Aproape toate tipurile de fasole; rosie, negra, pinto, au proprietati antioxidante, insa fasolea rosie este cel mai bun antioxidant al lotului.

2. Cuisoarele

Acestea sunt condimente utilizate pe scara larga in bucataria indiana, pentru aroma puternica. Cuisoarele reprezinta surse de antioxidanti naturali, foarte eficienti pentru oxidarea lipidelor. Ele trebuie sa fie utilizate în mod specific pentru preparatele din carne, pentru ca, dupa cum bine stim, carnea contine grasimi si colesterol care blocheaza arterele.

3. Ardeii

Ardeii rosii si galbeni au un rol important in alimentatie, ajutand organismul sa lupte impotriva bolilor. Ardeii colorati sunt cei mai buni oxidanti pentru combaterea malignitatilor. Mai mult, s-au facut multe terapii naturiste ce s-au bazat pe diverse diete cu ardei, care, pare-se, ar vindeca mai multe forme de cancer.

4. Vitaminele antiimbatranire

Vitaminele C si E sunt excelente pentru procesul de reinnoire a celulelor pielii. Vitamina C se gaseste in citrice, iar vitamina E – in fructele uscate, cum ar fi migdalele, prunele etc. Aceste vitamine sunt perfecte pentru regenerarea pielii, intinderea ridurilor, vindecarea hiperpigmentarii de vara sau a arsurilor solare.

5. Ceaiul

Surprinzator, dar adevarat, ceaiul este un antioxidant natural minunat. Consumarea ceaiului in mod regulat diminueaza riscurile atacurilor de inima si aparitiei cancerului. Puteti sa beti ceai negru pentru a reduce aportul de calorii sau ceai verde pentru suplimentarea vitaminei C.

 

Text: Roxana Baracu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *