Top 5 locuri misterioase din Romania

La capitolul frumusete, Romania este una dintre cele mai apreciate tari din lume si vin turisti din toate colturile pamantului sa se bucure de peisajele de vis pe care le ofera. Insasi Lonely Planet, cea mai mare editura de ghiduri turistice din lume, a declarat in 2016 regiunea Transilvania ca fiind cea mai frumoasa din lume si s-a aflat pe locul 1 in propunerile de calatorie ale anului. Insa, iata ca nu doar frumusetea a fost remarcata ci si misticismul anumitor locuri. Specialistii in domeniu au concluzionat ca la noi in tara exista un numar impresionant de locuri sacre cu puternica incarcatura energetica, pe care le recomandam a fi vizitate atat pentru partea spirituala cat si pentru reincarcarea bateriilor.



Recomandare Lonely Planet: top 10 regiuni de vizitat in 2017

Sfinxul, Muntii Bucegi
Muntii Bucegi sunt celebri atat datorita traseelor montane pe care le pun la dispozitia tutristilor cat si datorita locurilor misterioase pe care le infatiseaza. Sfinxul din Bucegi, asemanat cu Sfinxul din Egipt, este un astfel de loc ce da dovada de o incarcatura energetica impresionanta, nu de putine ori fenomenele petrecute aici neputand fi explicate de cercetatori. Acestia au concluzionat in studii ca punctul energetic din zona Sfinxului este cel mai puternic centru energetic informational natural din lume. Muntii Bucegi, considerati sacri de daci, contin 3 trepte energetice pe care stramosii nostri le-au considerat a fi 3 trepte de initiere. Primul astfel de loc este Pesterea lui Zalmoxis, cel ce era considerat Zeul suprem al geto-dacilor. Pestera, care in anul 1986 a primit denumirea de Pesterea Ialomitei, se afla in localitatea Moroieni din judetul Dambovita. Paraul de langa acest loc sacru se numeste Izvorul de Apa Vie. Al doilea punct energetic este Platoul Babelor, acolo unde se afla, de altfel si Sfinxul, iar al treilea si cel mai inalt punct este Varful Omu.

Top 5 atractii turistice subacvatice

Cascada 7 Izvoare, Valea Ialomitei
Cascada 7 Izvoare se afla intre Lacul Bolboci si Scropoasa si a fost numita de daci Zona Nemuririi. Dupa multiplele cercetari facute la fata locului s-a ajuns la concluzia ca apa de aici nu contine absolut nicio bacterie si este cea mai pura apa din lume, fiind Apa Sfanta a dacilor despre care stramosii nostri credeau ca avea puteri miraculoase de vindecare.

Cele mai frumoase zone montane din Romania

Templul Dorintelor, Sinca Veche
Templul Dorintelor se afla in Sinca Veche, la poalele Muntilor Fagaras, in judetul Brasov, si este considerat al treilea punct energetic important din tara noastra. Este un vechi lacas de cult sapat in piatra si este cunoscut sub mai multe denumiri: Templul Ursitelor, Manastirea sapata in piatra, Templul implinirii rugaciunilor.  Fenomenele petrecute aici sunt inexplicabile, iar desenele scluptate in pereti amutesc turistii. Daca alegeti sa vizitati aceast loc, se spune ca dorintele puse la steaua cu sase colturi, considerata a fi Steaua lui David, ce este scrijelita in perete alaturi de un chip de om ce seamana izbitor cu imaginea pe care o stim a lui Iisus Hristos, se indeplinesc.

Top 10 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi

Sarmizegetusa Regia, Muntii Orastiei
Ruinele cetatii Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei sunt considerate de specialisti un loc cu o incredibila putere energetica si fac parte din patromoniul Unesco. Aici, pietrele vechi de mii de ani, emana energie iar corpul uman o poate resimti prin caldura. Este un loc sacru ce a fost candva centrul militar, politic si religios al statului dac.

Calatoresti singura? Iata cum sa te simti perfect!

Gura de Rai, Valea Ialomitei
Daca alegeti sa faceti un traseu montan va recomandam Valea Ialomitei, mai exact zona denumita Gura de Rai, zona despre care cercetatorii afirma ca, datorita unei anomalii magnetice atipice, corpul uman nu numai ca nu oboseste, ci se incarca cu energie. Zona se intinde pe aproximativ 1 km patrat si se afla in apropierea Pesterii Ialomita.

Iata care sunt cele mai periculoase drumuri din lume! Click aici!

Sursa foto: Google Images

Text: Madalina Manole