Cele mai periculoase drumuri din lume

Daca v-ati hotarat sa plecati intr-o vacanta cu masina in care adrenalina sa va fie ghid, atunci ar trebui sa luati in calcul cele mai infricosatoare rute posibile. Inainte de a va urca la volan si a porni la drum, asigurati-va ca stapaniti perfect arta condusului si stati bine cu inima, caci trasee sunt cele mai periculoase din lume.



Recomandare Lonely Planet: top 10 regiuni de vizitat in 2017

Atlantic Road, Norvegia
Denumit si Drumul spre Cer din cauza faptului ca indiferent de pozitie, de pe sosea nu i se vede capatul, a fost dat in functiune in anul 1989 si considerat a fi drumul national 64 al Norvegiei. Acesta are o lungime de 8,3 km si uneste cateva insule din Oceanul Atlantic avand nu mai putin de 8 poduri peste apa. Gradul de pericol pe care il are acest drum nu se datoreaza doar urcusurilor si coborasurilor abrupte, ci si faptului ca valurile lovesc soseaua si creaza acvaplanare. Accesul pietonilor este recomandat doar in zilele insorite, cand apele Oceanului Atlantic sunt linistite. Este fara indoiala una dintre cele mai frumoase dar si periculoase sosele din lume.

Cele mai frumoase zone montane din Romania

Drumul mortii, Bolivia
Numele infricosator primit in anul 1999 nu a fost dat pentru a atrage turisti care vor sa-si demonstreze curajul, ci pentru ca pe acest drum au existat nu mai putin de 30 de accidente soldate cu morti. Drumul are o lungime de 70 de kilometri si leaga doua orasele din Bolivia, La Paz si Coroico, urcand pana la altitudine de 3500 metri. Este caracterizat de pante foarte abrupte si alunecoase si de faptul ca, fiind foarte ingust, nu permite trecerea concomitenta a doua autovehicule decat in putine locuri.

Locuri misterioase din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

Tunelul Golian, China
Din necesitatea locuitorilor golieni de a iesi in lume a luat nastere in 1977 drumul ce avea sa se numeasca uletrior Tunelul Golian. Bastinasii au sapat drumul in muntii stancosi timp de 5 ani. Acesta este caracterizat de ferestre in stanca care, cu toate ca ofera lumina tunelului, sunt foarte periculoase si, nu de putine ori, soferii neexperimentati au pierdut controlul automobilelor si au cazut in prapastie. In plus, fiind lung de 1200 de metri creaza panica persoanelor care sufera de claustrofobie.

Top 5 atractii turistice subacvatice

Stelvio Pass, Italia
Trecatoarea Stelvio Pass, deschisa doar pe timpul verii, este una dintre cele mai serpuite si periculoase rute din lume. Constructia sa a durat 5 ani si a fost finalizata in anul 1925. Aceasta leaga orasul Lombardia de restul Italiei si porneste din varful muntelui, de la o inaltime de 2500 de metri. Ca destinatie finala se poate lauda cu Tunelul Prada, aflat la inaltimea de 2757 metri, insa, pentru a ajunge acolo trebuie sa treci cu bine cele 60 de cotituri periculoase.

Top 3 insule surprinzatoare pentru persoanele curajoase

James Dalton Highway, Alaska
James Dalton Highway, denumita astfel dupa inginerul care a asistat lucrarile de costruire, este cea mai izolata sosea din lume, acoperita in permanenta de zapada. Are o lungime de 666 km, insa, pe parcursul sau nu intalnesti benzinarii si nici sate sau orase, cu exceptia a 3 localitati cu un total de 60 de locuitori. Drumul insoteste conducta de petrol transalsaciana, intersecteaza Cercul Polar si intra in zona de ghetari. Daca doriti, totusi, sa va avantati intr-o asemenea experienta, tineti cont ca iarna drumul este aproape impracticabil si, de asemenea, daca nu aveti masina personala, nici nu va ganditi sa-l parcurgeti pentru ca nicio firma de inchirieri nu-si ofera si nu acopera serviciile pe aceasta ruta.

Reguli de calatorie cu animalul de companie

Eshima Ohashi, Japonia
Eshima Ohashi este cel mai abrupt si cel mai inspaimantator pod din lume. Acesta are 1,7 km lungime si face legatura intre doua orase importante din Japonia: Matsue si Sakai-minato. Groaza soferilor legata de acest traseu se datoreaza faptului ca, pentru a permite trecerea navelor fara a intrerupe traficul rutier, acesta are doua pante extrem de periculoase, una inclinata la 6,1% si alta inclinata la 5,1%.

Zilele in care gasesti cel mai ieftin bilet de avion

Skkipers Canyon Road , Noua Zeelanda
Construit de mineri cu peste 150 de ani in urma, in timpul Goanei dupa Aur, Skkipers Canyon Road din Noua Zeelanda este considerat un miracol al ingineriei, fiind scluptat manual in piatra de sist. Constructia sa a durat nu mai putin de 22 de ani si, desi este un drum surprinzator din punct de vedere al peisajului, este considerat extrem de periculos, intoarcerea autovehicului fiind aproape imposibila. Daca va avantati la plimbare tineti cont ca noaptea sau pe vreme ploioasa este oficial inchis si, in plus, trebuie sa stiti ca nicio companie de asigurari din lume nu acopera daunele produse pe acest drum.

Sursa foto: Google Images

Text: Madalina Manole