Top utilizari inteligente ale sarii

Top-utilizari-inteligente-pentru-sareIn cate moduri poate fi folosita sarea? Potrivit Salt Institute, in aproximativ… 14.000 de moduri! De mii de ani, sarea (clorura de sodiu) a fost introdusa intr-o serie de produse de consum (si, implicit, in menaj): sarea nerafinata (cum ar fi sarea de mare), sarea rafinata (sare de masa) si sarea iodata, iar pana in zilele noastre aportul ei s-a marit.

 

 1. Testeaza prospetimea oualor

 2. Pune doua lingurite de sare intr-un pahar cu apa si pune un ou in el – un ou proaspat se va scufunda, un ou vechi va pluti. Chiar si asa, acest lucru nu inseamna ca daca oul pluteste este neaparat putred, ci poate fi doar mai matur.

 3. Vindeca problemele bucale

 4. Pentru ulcere, abcese si alte rani in gura, clateste gura cu o solutie slaba de apa sarata calda, de mai multe ori pe zi.

 5. Trateaza intepaturile de tantar

 6. O apa sarata macerata poate face minuni impotriva mancarimilor provocate de intepaturile de tantari.

 7. Repara peretii
 8. Pentru a umple gaurile mici din perete sau tencuiala peretilor, se amesteca 2 linguri de sare si 2 linguri de amidon de porumb, apoi se adauga apa suficienta (aproximativ 5 lingurite), pentru a obtine o pasta groasa. Foloseste pasta pentru a umple gaurile.

 9. Omoara daunatorii plantelor
 10. Se amesteca trei kilograme de sare cu apa si sapun (foloseste un sapun bland) si se pulverizeaza pe frunzele si tulpina plantei.

 11. Elimina mirosurile urate ale mainilor
 12. Daca apa si sapunul nu scot mirosul neplacut al mainilor, o solutie cu sare sigur o va face.

 13. Prelungeste durata de viata a branzei
 14. Sarea previne aparitia mucegaiului pe branza atunci cand aceasta este bagata in apa sarata inainte de refrigerare.

 15. Prelungeste durata de viata a periutei de dinti si o dezinfecteaza
 16. Ca sa te bucuri mai mult de periuta de dinti preferata, bag-o intr-un pahar cu apa in care ai adaugat 2 linguri de sare.

 

Text: Andreea Popescu