Topul alimentelor care ofera beneficii sanatatii atunci cand sunt combinate cu… alte alimente

Topul alimentelor care ofera beneficii sanatatii atunci cand sunt combinate cu… alte alimenteAnumite alimente, atunci cand sunt consumate impreuna cu alte alimente, nu doar ca “gadila” papilele gustative, dar imbunatatesc si continutul nutritional, un concept cunoscut sub numele de sinergie alimentara. Combinatiile potrivite pot asigura organismului un aport energetic mai ridicat decat alimentele consumate separat. Mai mult decat atat, combinatia perfecta a alimentelor poate ajuta in lupta cu diverse boli.

 

  • Spanac si lamaie

 

Spanacul contine o cantitate substantiala de fier si tocmai de aceea, atunci cand este stropit cu suc de lamaie, va ajuta organismul sa absoarba fierul mai eficient.

 

  • Rosii si ulei de masline

 

Rosiile contin licopen, antioxidanti liposolubili si carotenoide, substante care se combina perfect cu uleiul de masline. Aceasta combinatie de alimente este benefica sanatatii inimii deoarece mentin colesterolul si tensiunea arteriala in limite normale si previne aparitia cancerului.

 

  • Peste si praf de curry

 

Pestele, atunci cand este combinat cu curry, ofera o multime de beneficii sanatatii. Daca despre peste stim ca mentine inima sanatoasa, despre curry am aflat ca scade riscul insuficientei cardiace datorita unui compus – curcumina – care imbunatateste functiile inimii.

 

  • Mix de fructe de padure

 

Consumul de mure proaspete, afine, capsune, zmeura previne un numar mare de boli cum ar fi ateroscleroza, bolile de inima sau cancerul, datorita resveratrolului pe care-l contin, cel mai puternic antioxidant din natura.

 

Text: Andreea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *