Un stil de viata sanatos, secretul impotriva hipertensiunii arteriale

shutterstock_69694711Exercitiile fizice regulate, greutatea tinuta sub control, consumul de alcool cu moderatie si o dieta care sa contina legume, de fapt un stil de viata sanatos ar putea scadea hipertensiunea arteriala cu aproximativ doua treimi, spun cercetatorii.

Impactul acestui stil de viata in ceea ce priveste hipertensiunea arteriala este mult mai mare decat ne-am fi asteptat, poate la fel de eficient precum tratarea hipertensiunii arteriale cu medicamente, sustin oamenii de stiinta. Mersul pe jos pana le serviciu si limitarea consumului de alcool sunt doi factori care reduc in mod semnificativ riscul.

Atunci cand vorbim despre un stil de viata sanatos, vorbim despre consumul a nu mai mult de 50 g de alcool pe saptamana, sport de trei ori pe saptamana si consumul zilnic de legume. Expertii de la Institutul National de Sanatate si Asistenta Sociala din Finlanda au realizat un studiu in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca unul pana la trei factori dintre cei amintiti mai sus pot reduce hipertensiunea in mod remarcabil. Studiul indica efectele deosebit de importante ale alimentatiei si miscarii in ceea ce priveste tensiunea arteriala crescuta. In concluzie, stilul de viata poate face minuni in ceea ce priveste sanatatea.