Vaccin antigripal natural

Vaccin antigripal natural cu suplimente si vitamineToamna este anotimpul cand, odata cu scaderea temperaturilor, debuteaza sezonul afectiunilor respiratorii. Este momentul optim de incepere a unei cure cu produse naturale menita a imbunatati imunitatea nespecifica a organismului, pentru a-l face mai rezistent in lupta cu microbii. Remedii naturale pentru gripa

Echinacea poate preveni 58% din cazurile de raceala si reduce durata bolii. Creste capacitatea celulelor de a distruge bacteriile, de a inhiba virusurile. Se poate adminstra sub forma de tinctura, capsule, ceai.

Vitamina C din surse naturale este un ajutor real in lupta cu infectiile respiratorii.

Se pot consuma fructe de padure ca atare sau sub forma de siropuri; mere, citrice, condimente de tipul marar, patrunjel, leustean, busuioc, cimbru.

Vitaminele A si D din ulei de peste maresc rezistenta la infectiile respiratorii si ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar.

Polenul este un produs care creste rezistenta fizica si psihica a organismului datorita continutului bogat in proteine, aminoacizi, vitamine, minerale.

Propolisul contine bioflavonoizi si compusi fenolici care-i confera efecte antiseptice, antibiotice, antifungice si antivirale de exceptie. Este un bun regenerator si stimulent al sistemului imunitar.

Usturoiul are actiune antimicrobiana, antifungica, vermifuga si este eficient in infectii virale gripale. Se consuma ca atare sau sub forma de tinctura sau capsule.

Extractul din chimen negru este benefic pentru cresterea puterii de aparare a organismului fata de agentii infectiosi, tumorali sau toxici. Se recomanda administrarea a 3-4 capsule pe zi, timp de 4 saptamani, in cure periodice.

 

TEXT: Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021 313 05 32