Vreti sa slabiti? Iata care este secretul

shutterstock_85478917Daca nu va puteti abtine de la a manca o tableta intreaga de ciocolata o data, solutia ar putea fi una extrem de simpla. Nu trebuie decat sa o rupeti in patratele si astfel se pare ca nu veti mai simti nevoia sa o devorati pe toata. Cercetarile arata ca oamenii mananca mai putin atunci cand alimentele pe care le au in farfurie sunt taiate in bucati mai mici, chiar daca este vorba despre acelasi numar de calorii.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca este vorba despre o iluzie, iar creierul si stomacul sunt pacalite astfel incat o tableta de ciocolata rupta in patratele sa para mai mare decat una care ramane intreaga. O briosa, de exemplu, poate parea mai mare daca este taiata in sferturi inainte de a o manca.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Arizona au realizat un studiu pe 300 de studenti voluntari carora li s-a dat sa manance chifle. Unii au mancat o chifla intreaga, iar altii o chifla impartita in patru. Douazeci de minute mai tarziu, voluntarii au fost invitati din nou la masa si li s-a spus sa manance atat cat doresc. S-a observat ca cei ale caror chifle au fost impartite in patru au mancat mai putin, atat din chifle cat si din mancarea oferita a doua oara.

O alta explicatie ar fi aceea ca mancarea taiata in bucati este consumata mai lent, lucru care permite organismului sa realizeze ca este plin inainte ca o persoana sa manance prea mult. Daca veti taia alimentele in bucati, veti putea slabi deoarece veti pastra controlul portiilor si va veti satura mult mai repede.

 

Text: Ruxandra Raica