Zi tristă în lumea modei: Sergio Rossi a murit din cauza infecţiei cu Covid-19

Celebrul designer de încălţăminte, Sergio Rossi a murit după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Italianul care s-a făcut remarcat prin colaborările sale alături de brand-uri de lux ca Versace, Dolce & Gabbana sau Azzedine Alaïa a murit la vârsta de 84 de ani. Anunţul decesului său a fost făcut chiar de Riccardo Sciutto, CEO-ul brand-ului Sergio Rossi.

https://www.instagram.com/p/B-hPwEKo0ug/?utm_source=ig_embed

Sergio Rossi era internat de câteva zile la un spital din Emilia-Romagna, una dintre cele mai afectate regiuni de pandemia cu Covid-19. Luna trecută, însuşi designer-ul a făcut o donaţie de 100 de mii de euro unui spital din Milano pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.Sergio Rossi, creatorul modelelor Opanca şi Godiva

Designer-ul, născut în oraşul San Mauro Pascoli, făcea încălţăminte din anii ’60, el fiind inventatorul sandalei extravagante Opanca şi a modelului de pantof Godiva. A moştenit această îndeletnicire de la tatăl său, iar în 1968 şi-a creat propriul label.

Creaţiile pline de culoare şi forme geometrice l-au făcut pe Rossi să devină tot mai popular, iar casele mari de modă de lux, Versace, Dolce & Gabbana sau Azzedine Alaïa au început să apeleze la el pentru realizarea unor colecţii, încă de la începutul anilor ‘70.

În 1999, 70% din brand-ul său a fost cumpărat de Gucci Group, care ulterior a devenit Kering, şase ani mai târziu, PPR a achiziţionat şi restul de 30% din afacere.  

Sergio Rossi: “120 de paşi diferiţi pentru a crea pantoful perfect”

Sergio Rossi recunoştea acum câţiva ani că producţia pantofilor săi durează aproximativ 14 ore şi că pentru realizarea unui model se fac minimum 120 de paşi diferiţi.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images