6 semne ca relatia ta a ajuns la final

Nu este usor sa acceptam ca o relatie nu mai functioneaza, insa anumite semnale te pot pregati de o despartire iminenta. Psihoterapeutii spun ca rareori rupturile sunt bruste, in general existand „simptome” in cuplu, care anunta cu destul de mult timp inainte faptul ca despartirea este aproape. Tot ce trebuie sa faci este sa fii atenta la semnele pe care le urmaresc terapeutii de cuplu pentru a stii daca relatia ta are vreun viitor sau nu.



Nu va mai certati

Chiar daca multe cupluri cauta armonia perfecta, in care sa nu existe dispute si certuri, afla ca lipsa acestora nu este un semn bun, conform womenshealthmag.com. Specialistii spun ca din cand in cand, o cearta mica este normala, aceasta aratand ca exista in cuplu o comunicare directa si pasiune.

Cand se confunda gelozia cu iubirea? 

In momentul in care nu mai aveti dispute pe absolut niciun subiect este clar ca lucrurile nu mai merg, ca va ignorati si ca nu va mai pasa asa de mult unul de celalalt.

Recomandare: Nu mai fiti indiferenti la problemele cuplului, comunicati, spuneti-va unul altuia punctele de vedere. Chiar daca va veti certa uneori, acest lucru insemna ca inca va pasa unul de celalalt.

Nu va mai suportati unul pe celalalt

Atentie insa la intensitatea disputelor. Aparitia certurilor puternice, care pot duce pana la violente fizice si verbale, jigniri pe teme banale, este un semn ca despartirea este aproape. Daca ajungeti in faza in care va certati zilnic din cauza faptului ca el a uitat sa ridice capacul la toaleta sau ca ea a pus prea multa sare in mancare, atunci este nevoie de o schimbare rapida de comportament.

Recomandare: Incercati sa depistati motivele aparitiei acestor crize de furie, care de multe ori au radacini in trecut, discutati-le si rezolvati-le.

Ce sa ierti si ce sa nu ierti intr-o relatie

Unul vrea sex, celalalt nu

O problema majora ce apare in timp in multe cupluri este lipsa apetitului sexual la unul sau chiar la ambii parteneri. Este o situatie extrem de frustranta in momentul in care unul dintre parteneri vrea iubire, iar celalalt nu are niciodata chef. Astfel de situatii pot duce la frustrari imense, la sentimente de respingere si de presiune.

Recomandare: Incercati sa comunicati si sa va faceti timp saptamanal si pentru viata voastra sexuala. Chiar daca sunteti obositi sau ocupati, planuiti din timp o escapada in doi: acest lucru va va imbunatati viata amoroasa si, implicit, relatia.

Sex de proasta calitate

Daca viata voastra sexuala a ajuns in punctul in care totul se face mecanic, fara niciun fel de pasiune, acesta nu este un semn bun. Trebuie sa fii constienta ca, pentru ca fericirea vietii amoroase sa fie la un nivel macar acceptabil, este important ca amandoi sa va simtiti bine in pat.

Nu este genul tau, dar te atrage? Ce sanse aveti sa rezistati impreuna

Recomandare: Rutina este un factor extrem de important in deteriorarea unei relatii. Trebuie sa incepeti sa experimentati noi lucruri in pat, sa aduceti pasiunea, din nou, la un nivel acceptabil. Comunicati si incercati sa iesiti din rutina, fara teama.

Cei din jur te sfatuiesc sa te desparti

Daca familia si prietenii iti tot spun sa iesi din relatie, atunci acest lucru ar trebui sa te puna pe ganduri. In conditiile acestea, in care oamenii care te iubesc sunt alarmati de schimbarile aparute in starea ta emotionala, ar trebui sa iti mai analizezi o data relatia.

Recomandare: Nu te desparti de partener pentru ca asa zice mama. Dar, analizeaza ce iti spun prietenii apropiati, familia si vezi daca nu cumva ei au observat lucruri negative la partener, pe care tu nu le-ai vazut inca.

Iluzia relatiei perfecte

In foarte multe cupluri, unul dintre parteneri incearca sa creeze o relatie precum in povesti, in care nu exista certuri sau probleme. Terapeutii avertizeaza ca astfel de relatii nu sunt reale, iar trezirea la realitate va fi extrem de dura.

Recomandare: Nu incerca sa creezi relatii precum in filme sau carti. Fii realista si accepta ca o relatie vine la pachet cu probleme si certuri. Nimic nu este perfect!

Afla de AICI cat de mult conteaza aspectul fizic intr-o relatie!

Text: Alin Claudiu Popescu