Aloe-Vera

poza beneficii aloe vera

Cu multiple beneficii, aloe vera este cunoscută pentru contribuția la sănătatea organismului, pentru vitaminele, mineralele, aminoacizii și acizii grași pe care îi conține. Utilizat atât intern cât și extern, extractul de aloe vera este recunoscut în prevenirea problemelor de sănătate, dar și în ameliorarea unora, în faze incipiente.

Citește acest articol și află totul despre această plantă, dar mai ales cum îți poate ajuta organismul și în ce situații o poți folosi.

Aloe vera – informații generale

Tot mai multe produse pentru îngrijirea orală, a pielii precum și a organismului au în conținut extract de aloe vera. Planta provine din țările subtropicale și este folosită atât în industria alimentară cât și farmaceutică sau cosmetică tocmai pentru beneficiile pe care le prezintă. Este prelucrată, iar gelul extras este incolor cu o consistență vâscoasă și ușor parfumat.

Pe piață se găsesc  începând de la produse ingerabile precum geluri, băuturi, produse pentru remedii naturiste și până la creme, spray-uri, seruri sau șampoane, etc.

Aloe vera – beneficii importante

Aloe vera este bogată în vitamine, minerale, acizi grași, hormoni, aminoacizi, enzime, zaharuri și antrachinone. Bogăția sa chimică aduce numeroase beneficii celor care aleg să o utilizeze, indiferent sub ce formă pentru că:

  • reduce simptomele refluxului gastro intestinal,
  • protejează și împrospătează sănătatea orală,
  • reduce stresul oxidativ,
  • ameliorează constipația,
  • poate reduce glicemia,
  • ameliorează diferite afecțiuni dermatologice.

Utilizând produse pe bază de aloe vera vei mai putea observa:

1.    Beneficii majore în privința pielii

Un principal rol al plantei de aloe vera este cel de hidratare și, este una dintre plantele care face asta cel mai bine. Este perfectă pentru toate tipurile de ten căci nu îngrașă tenul, ci ajută la echilibrarea pH-ului pielii și repară colagenul epidermei.

Este benefică în privința acneei, calmează iritarea pielii, reduce mâncărimea și vindecă. Este eficientă și în privința: arsurilor solare, eczeme sau psoriazis, etc. Datorită vitaminelor C și E sau a betacarotenului pe care le conține, cremele cu extract din această plantă au efect antiaging.

2.    Aloe vera susține sănătatea orală

Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene fiind benefică în îngrijirea gingiilor, în probleme de ulcerații orale, dar și în privința blocării plăcii bacteriene reușind să regleze pH-ul și de la nivelul cavității bucale. În plus, împrospătează respirația.

3.    Aloe vera îmbunătățește digestia și detoxifică organismul

Pentru o digestie bună, este importantă absorbția nutrienților, vitaminelor și a mineralelor pe care le consumi. O acțiune elementară pe care aloe vera o are este să te ajute să asimilezi corespunzător din acestea precum și din proteine.

Printre beneficicii se numără și prezența compusului de aloină care face ca aloe vera să fie un laxativ natural, dar nu este recomandat fără consultarea medicului în cazul celor cu boala Crohn, colită sau hemoroizi.

Ajută la echilibrarea tranzitului intestinal și contribuie la descompunerea grăsimilor și a zaharurilor, dar și detoxifică organismul. Toate aceste proprietăţi asigură păstrarea unui număr de kilograme optim, deci sprijină slăbirea în timp ce crește energia în corp și susține sistemul imunitar.

4.    Beneficii în sănătatea cardiovasculară și problemele articulare

Un studiu realizat în anul 2000 a arătat că aloe vera sprijină transportarea oxigenului prin sânge și are capacitatea de a subția sângele reducând colesterolul și riscul de boli cardiovasculare. Este folosită atât intern cât și extern în reducerea inflamațiilor din organism pentru a ameliora durerile musculare și articulare.

Utilizarea produselor cu extract de aloe vera echilibrează glicemia căci s-a demonstrat că o cură de 3 luni nu doar că scade colesterolul, dar poate îmbunătăți nivelul glicemiei.

Astfel, aloe vera nu trebuie să lipsească din produsele pe care le utilizezi mai ales că te ajută și în vindecarea mai rapidă a diferitor probleme de la nivelul pielii, restaurând structura ei și hidratând-o corespunzător.

Vezi si alte plante cu A