Aloe-Vera

poza beneficii aloe veraGelul din aloe vera este mai mult decat indicat pentru tratarea ranilor, a arsurilor profunde, dar si a celor provocate de soarele prea intens.

Substantele active din aloe vera incurajeaza cresterea celulelor pielii, repararea celulara, reduc inflamatia, starea de mancarime si scad durerea. Totusi, ranile extrem de adanci nu trebuie acoperite cu gel, caci s-ar putea ca acesta sa aiba efect invers si sa incetineasca vindecarea.

 

Eczemele, ulceratiile pielii, matreata, iritatiile sau psoriazisul, toate pot fi tratate cu aloe vera. In plus, si herpesul genital la barbati isi poate gasi rezolvarea in acest leac natural. Sistemul imunitar este stimulat si pielea hidratata datorita proprietatilor terapeutice ale aloei.

 

Aloe vera are un efect laxativ, fiind foarte buna in cazurile de constipatie. Exista comprimate care se administreaza pe cale orala, fara prescriptie medicala. Au acelasi efect ca alte medicamente sintetice, dar sunt mai blande cu organismul.

In afara de aceste probleme, aloe vera poate reprezenta un sprijin si in problemele de tiroida si hepatita, prevenind si cancerul la plamani. Cremele cu extract de aloe-vera sunt fara miros si reduc mancarimile pielii in caz de psoriazis, protejeaza pielea in cazul supraexpunerii solare.

 

Sucul de aloe vera previne producerea de celule canceroase si calmeaza intoxicatia provocata de radioterapie. Sucul de aloe vera este foarte benefic in multe tipuri de cancer precum de san, ovarian sau in caz de leucemie.