Afinul

AfinulDin frunzele afinului se prepara un ceai care se recomanda celor ce sufera de diabet, avand proprietatea de a scadea zaharul din sange, actiune care s-ar datora mirtilinei, numita si insulina vegetala. Pentru a mari eficacitatea ceaiului, frunzele de afin se pot asocia cu pastai de fasole si frunze de dud.

 

Ceaiul de afin se bea indulcit cu zaharina sau neindulcit, cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale. Mai este recomandat si in reumatism si guta. Fructele de afin sunt bogate in tanin, pectine, o substanta coloranta numita mirtilina, acizi organici, zaharuri, provitamina A, vitamina C etc.


Din fructele de afin se prepara un ceai cu proprietati antiseptice in infectiile intestinale, mai ales in gastroenterite, contribuind la ameliorarea proceselor de fermentatie si putrefactie. La ceaiul din fructe, pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica, se pot adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *