Anghinarea

poza beneficii anghinareDesi aceasta nu se bucura de mare publicitate, ea contine substante de mare importanta pentru starea de bine a omului.

Cunoscuta ca planta vindecatoare si de consum inca din antichitate, intai in Egipt apoi preluata si de italieni care o foloseau mai ales ca planta de leac pentru ficat, anghinarea a fost studiata abia in ultimii ani, de cand s-a descoperit ca ar contine substanta numita cynarina care, intr-adevar, regenereaza si detoxifica ficatul, dar in acelasi timp fluidifica circulatia si formarea fierei, stimuleaza apetitul, digestia, intareste stomacul, inlatura balonarile si stimuleaza vezica urinara.

 

Celelalte substante pe care le contine anghinarea scad grasimile din sange, valorile colesterolului si impiedica formarea pietrelor la vezica biliara. Foarte important este faptul ca aceasta actioneaza profilactic impotriva arteriosclerozei.

 

Suc de anghinare – beneficii

Un pahar mic de suc de anghinare se recomanda sa fie baut inainte de micul dejun si masa de pranz. Acesta este un tratament de drenaj, in caz de constipatie, fara a dauna ficatului.

 

Ceai de anghinare – proprietati

Infuzia se face dintr-o lingura de frunze de anghinare pisata in 500 ml de apa.

Ceaiul ar trebui sa fie lasat timp de 15-20 minute, in scopul de a deveni o infuzie. Ceaiul ar trebui sa fie baut jumatate de cana inainte de micul dejun si jum?tate inainte de cina. Tratamentul trebuie urmat in cure de 21-30 zile, cu pauze de 30 de zile.

 

Tinctura de anghinare – principii active

Se iau 20 de grame de frunze de anghinare pisata si se dizolva in 100 ml alcool de 70 grade, le lasam 15 zile, apoi cand e gata tinctura luam cate 5-15 picaturi de 3 ori pe zi. Tinctura trebuie diluata cu apa sau cu ceai.

Vezi si alte plante cu A