Aqua Cycling, noua tendinta in fitnessul acvatic

Din ce in ce mai multi romani au adoptat un stil de viata sanatos, au inceput sa renunte la alimentele nesanatoase si sa faca sport. La inceputul lui 2015, Club Moving aduce in peisajul sportiv o noua tendinta, si anume Aqua Cycling-ul, o activitate care a revolutionat fitnessul acvatic. In salile Club Moving din zona Floreasca si din Otopeni, se tin cursuri de Aqua Cycling, o forma de miscare, un fenomen in domeniul fitnessului. Cu ajutorul bicicletelor HydroRider, care sunt asezate in piscina si care prezinta siguranta totala pe durata cursului, pedalatul devine o placere si o modalitate de remodelare corporala. Echipa Tonica TV a stat de vorba cu specialistii Club Moving pentru a afla mai multe detalii.Tonica TV: Cum s-a nascut ideea de Aqua Cycling?

Alina Erbiceanu, marketing manager Club Moving: Este un concept pe care noi l-am luat din afara, este conceptul care a revolutionat partea de fitness in apa. Noi ne-am gandit daca se potriveste sau nu cu acest concept de Club Moving. Imbina partea de activitate fizica, de fitness si tonifiere in apa si este mult mai distractiv. 

Tonica TV: Cui i se adreseaza Aqua Cycling-ul?

Elvin Marinescu, antrenor Aqua Cycling: Se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, indiferent de nivelul de pregatire. Este un curs de cycling in apa efectiv, o alternativa la cycling-ul clasic. Ca grupe musculare lucrate, implicam foarte mult picioarele si abdomenul, dar foarte bine lucreaza si muschii spatelui, zona lombara. Este o activitate de miscare prin care noi suntem in deplina siguranta, indiferent de pozitia pe care o avem bicicleta.

Tonica TV: Cand este recomandat sa facem Aqua Cycling? Dimineata, seara?

Indicat ar fi sa-l facem dimineata sau macar in prima parte a zilei.

Tonica TV: Exista contraindicatii?

Din fericire, nu. Aceasta este si ideea. Este o activitate destul de sigura din toate punctele de vedere, atat biomecanic, cat si din punct de vedere a pozitiei in apa, al efortului depus.

Tonica TV: Trebuie sa fim intr-o forma fizica foarte buna pentru Aqua Cycling sau nu neaparat?

Nu neaparat. Pregatirea fizica nu conteaza in niciun fel. Sunt clase adresate atat incepatorilor, cat si celor avansati, iar nivelul de dificultate se stabileste impreuna. Rezultatele apar dupa primele 2-3 luni. Este pur si simplu o activitate prin care noi incercam sa ne remodelam, nu neaparat sa crestem in masa musculara sau sa lucram pe anumite grupe musculare, ci pur si simplu remodelare corporala pentru ca apa ne ajuta foarte mult in acest sens.

Pachetele pentru clasele AquaCycling – HydroRider pot fi achizitionate separat, fara a fi necesar un abonament la club, sau pot fi un serviciu suplimentar pentru cei care detin un abonament Club Moving. Spor la pedalat!

Text: Ruxandra Dumitrescu