Cafeina, fara efect dupa 3 nopti de somn insuficient

Cafeina, fara efect dupa 3 nopti de somn insuficientDaca, in urma cu cativa ani, cercetarile care dezvaluiau performantele cafeinei la capitolul memorie erau pe placul tuturor iubitorilor de cafea, iata ca studii recente au ajuns la concluzia ca, dupa 3 nopti de somn insuficient, cafeina nu mai are nicio putere.

Cafeina si lipsa somnului

Studiul, sustinut de Departamentul Apararii Militare al SUA, s-a desfasurat pe un esantion de 48 de persoane sanatoase care au fost supuse unui dublu test: o data li s-au administrat 200 mg cafeina si alta data, placebo, in conditiile in care timpul de somn le-a fost redus la numai 5 ore pe noapte. Daca, dupa primele doua nopti, s-a observat o imbunatatire a performantelor psihice si a vigilentei la persoanele carora le-a fost administrata cofeina, dupa cea de-a treia noapte, efectul a fost nul. Concluziile au surprins cercetatorii, fapt ce sugereaza ca persoanele care pierd mai mult de doua nopti nu se mai pot reface atat de usor doar cu cafea.

Click aici pentru a afla beneficiile cafelei asupra sanatatii si frumusetii.

Text: Madalina Manole

iulie 27th, 2016 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate