Ce mai e nou in hairstyling… cu Cristi Pascu

Cristi Pascu hairstylist 7Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentati hairstylisti din Romania, cu o activitate in domeniu de peste 20 de ani. Initiatorul concursului anual „Cel mai bun hairstylist din Romania”, Cristi Pascu le ofera sansa celor talentati si pasionati de coafura sa devina hairstylisti profesionisti, prin Academia de Coafura Cristi Pascu. L-am luat la intrebari despre trenduri in hairstyle si am aflat ca…Tonica: Ce aduce nou anul 2016 in ceea ce priveste coafura doamnelor?

Cristi Pascu: A devenit deja un trend ca doamnele si domnisoarele sa se tunda scurt si sa adopte frizuri de inspiratie masculina. Vorbim de tunsori in forme geometrice, cu tenta minimalista. In privinta culorilor, se poarta blondul gri, dar si nuante curajoase precum verdele, rozul, albastrul metalizat, turcoazul, rosul electric sau movul.

T: Acest trend se adreseaza in special femeilor mai curajoase. Doamnelor mai conservatoare ce le recomanzi?

C.P.: Doamnele si domnisoarele care isi vor pastra parul lung il vor putea aranja, pentru ocaziile speciale, tapandu-l din plin si chiar adaugand mese acolo unde este necesar, inspirandu-se astfel din stilul rusesc. Pentru coafurile elegante se vor putea folosi diademe, coronite sau agrafe incrustate cu pietre pretioase.

T: Sa nu-i uitam insa pe barbati…

C.P.: In ceea ce priveste moda masculina, se poarta stilul disconnected − mai exact, tuns foarte scurt lateral si la spate si lasat lung in zona superioara a capului, asa cum poarta deja David Beckham sau Justin Bieber. Aceasta tunsoare este cool si este recomandata mai ales barbatilor cu fata rotunda sau colturoasa.

T: Anul 2015 a fost unul plin pentru tine: ai lansat Academia de Coafura Cristi Pascu si primele promotii de specialisti in hairstyle…

C.P.: Academia de Coafura este un proiect pe care il pregateam de multa vreme si care, in cele din urma, a fost lansat iarna trecuta. Avem doua module de cursuri pe an, fiecare a cate patru luni, si un numar de 25 de persoane inscrise la fiecare curs in parte. Marea mea satisfactie este ca fiecare cursant si-a gasit ulterior un loc de munca intr-unul dintre saloanele de coafura din Bucuresti sau din tara. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul meu, www.cristipascu.ro.

T: Tot in anul 2015 ai initiat si organizat concursul „Cel mai bun hairstylist din Romania”. Cum a fost sa pui bazele unui proiect atat de mare?

C.P.: Impreuna cu partenerii mei de la TopLine Romania, ne dorim sa transformam acest concurs intr-unul dintre cele mai cunoscute si respectate evenimente de hairstyle din Romania. Anul trecut am organizat prima editie si interesul pentru competitie a fost foarte mare. Am avut 80 de inscrisi. Anul acesta, competitia va fi mult mai incitanta, cu noi reguli si mult mai bine structurata, in stilul show-urilor de coafura organizate in Las Vegas. Vom da unda verde inscrierilor in luna februarie, iar competitia va avea loc in luna aprilie. Ne dorim sa descoperim si sa promovam noile talente in domeniul hairstylingului si asa vom proceda in fiecare an.

Text: Ruxandra Dumitrescu