Cum să-ți faci un detox complet pentru păr

Trendul curelor de detox a început să se aplice și în cazul podoabei capilare. Hairstylist-ul Cristi Pascu ne dezvăluie câteva modalități simple și eficiente prin care se poate face curățarea în profunzime a podoabei capilare, echivalentă cu o cură de detoxifiere pentru organism.

„Detox-ul în cazul părului a apărut după ce obiceiul detoxifierii corpului a început să fie din ce în ce mai prezent peste tot în lume. Este, ce-i drept, un concept puțin mai bombastic în ceea ce privește exprimarea decât ca procedură, pentru că nu implică metode complexe cu anumite cure speciale, ca în cazul detoxului pentru organism”, precizează Cristi Pascu.



Cui îi este recomandat?

Detoxul podoabei capilare se aplică persoanelor care sunt mai active, fac mult sport, merg la piscine sau celor care folosesc tot felul de chimicale sau substanțe în viața de zi cu zi.

„În cazul piscinei, avem de-a face cu derivate ale clorului ce afectează structura firului de păr. La fel de afectate sunt și doamnele care își supun părul unor tratamente chimice precum îndreptatul excesiv, decolorările și vopsirile repetate”, menționează specialistul.

Hairstylist-ul recomandă următoarele metode de detox ale părului, realizabile cu ușurință acasă, menționând însă că tratamentele profesionale pot fi aplicate doar în salonul profesional de către hairstylist.

Vopsește-te singură acasă, cu Color & Soin

1.     Șampoane ce curăță în profunzime

„Ca soluție profesională, o persoană cu părul agresat de diferiți factori trebuie să urmeze un tratament ce include șampoanele cu rol de a curăța în profunzime. Ulterior, aplicăm un neutralizant care închide cuticula și lasă părul fără substanțe chimice. Abia dupa acest procedeu, părul se poate trata și te poți aștepta să răspundă tratamentelor ulterioare”, spune Pascu.

2.     Șampon cu sare de mare

„Putem face detox-ul părului amestecând două lingurițe de sare de mare cu șampon hidratant. Amestecăm conținutul până când sarea de mare se dizolvă, iar ulterior aplicăm pe părul curățat în prealabil. Clătim cu apă rece.

Veți scăpa astfel de toate impuritățile și celulele moarte. Puteți folosi acest tratament o dată pe lună”, punctează hairstylist-ul.

3.     Șamponul cu miere

„Amestecăm o linguriță de miere cu 3 lingurițe de apă filtrată, iar pasta obținută o aplicăm pe păr. Masăm scalpul și clătim cu apă caldă. Șamponul cu miere este o cură pentru păr pe care o puteți folosi chiar și câteva săptămâni. În toată această perioadă, părul va elimina substanțele chimice ale șampoanelor obișnuite, iar mierea îl va face mai moale și mai hidratat”, spune specialistul.

4.     Oțetul de mere

Detox-ul cu oțet de mere poate fi făcut o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Se amestecă un sfert de cană de oțet de mere cu două căni de apă, iar mixtura se toarnă pe părul spălat în prealabil. Oțetul de mere curăță părul în profunzime și elimină substanțele chimice.

5.     Detox cu bicarbonat

„Bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul unui păr afectat de substanțe chimice. Amestecăm o jumătate de linguriță de bicarbonat cu 3 căni de apă, udăm părul și aplicăm soluția masând părul în profunzime.

Apa cu bicarbonat înlătură uleiurile, substanțele chimice, mătreața, lasă scalpul și părul curat. Acest procedeu poate fi folosit o dată la două săptămâni”, mai spune Pascu.

Cristi Pascu subliniază faptul ca acestea sunt metode convenționale, iar tratamentele profesionale este indicat să fie realizate de hairstylist în salonul profesional, specialistul fiind în măsură să decidă exact ce produse sunt indicate tipului de păr.

Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentați hairstyliști de la noi, inițiatorul concursului „Cel mai bun hairstylist din România” și al „Academiei de Coafură Cristi Pascu”, prin care descoperă și lansează noi talente în industria frumuseții.

Hrănește-ți părul! Folosește uleiurile Difeel.

Text: Iulia Mirică