Ce trebuie să faci înainte și după epilarea cu ceară pentru ca durerea să fie suportabilă

Cu siguranță nu există femeie care să nu fi încercat cel puțin o dată epilarea cu ceară. Deși este o metodă extrem de eficientă de îndepărtare a părului nedorit, vine la pachet cu două mari dezavantaje: este extrem de dureroasă și există posibilitatea mare ca pielea să se irite. Din acest motiv, multe femei au refuzat să mai continue acest tratament și s-au axat pe alte metode, unele cu randament mult mai scăzut. Ei bine, iată că există niște sfaturi de ajutor, eficiente pentru a preveni durerea și iritația, dezvăluite chiar de Noemi Grupenmager, fondator și CEO al unui celebru centru de epilare cu ceară din New York.

Farmaciștii Catena recomandă gelul dermo-curățare duș & baie Sicurphase de la Rilastil, un gel de dus cu pro-elastil complex, cu acțiune delicată, potrivit pentru toate tipurile de piele și pentru utilizare frecventăÎnainte de epilarea braziliană cu ceară…

 Alege ceara potrivită

Există trei tipuri de ceară: cu bandă, dură și ceară elastică. Benzile de ceară au, la modul propriu, ceară pusă pe o fâșie de pânză, epilarea durează mai mult timp și lasă pielea lipicioasă. Pe de altă parte, ceara dură se poate crăpa și rupe, fapt ce o face imposibil de îndepărtat. În acest caz, cea mai eficientă și puțin dureroasă metodă rămâne epilarea cu ceară elastică. Avantajul acesteia este că se întinde foarte bine și cauzează mai puțină durere la îndepărtare. Este indicat că înainte de a-ți face o programare pentru epilare la un salon să te interesezi ce tip de ceară folosesc.

Lasă părul să crească

Pentru că epilarea cu ceară să îndepărteze întocmai firele de par nedorite și să nu irite pielea, este recomandat să lași părul să crească minimum jumătate de centimetru. În funcție de cât de repede îți crește părul, poți aștepta de la o săptămâna până la trei săptămâni între două epilări braziliene cu ceară.

Epilarea definitivă – riscuri și beneficii

 Nu-ți exfolia pielea

Pentru a nu favoriza iritația, nu este recomandat să-ți exfoliezi pielea cu cel puțin două zile înainte de programare. De asemenea, pentru a înmuia cuticula firului de păr și a face smulgerea mai ușoară și mai puțin dureroasă, înainte cu câteva ore de epilare, fă un duș cald și folosește o cremă hidratantă pe zona respectivă.

Farmaciștii Catena recomandă Elasticizing Ulei de la Rilastil, un tratament corporal foarte emolient și reparator, cu uleiuri vegetale selectate (ulei de Argan, Jojoba, Tărâțe de orez și Plukenatia) și îmbogățit cu vitamina E și vitamina F. Formele de Omega 3, 6 și 9 conținute îl diferențiază că cel mai bun tratament pentru a îmbunătăți protecția și elasticitatea pielii.

Confortul este cheia

Este foarte important că, cel puțin în ziua epilării braziliene, să nu porți haine strâmte, care să atingă în mod direct zona epilată, pentru că astfel pielea se va irita suplimentar. Îmbracă-te confortabil și optează pentru haine cât mai largi. Dacă vorbim despre zona intimă, atunci evita lenjeria intimă stil tanga.

Nu consuma alcool

Cu toate că multe dintre noi am opta pentru un cocktail care să ne relaxeze simțurile înainte de ședința de epilare cu ceară, iată că nu este absolut deloc indicat, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o băutură alcoolică. Explicația este simplă: alcoolul închide porii și astfel îndepărtarea firelor de păr devine anevoioasă și, prin urmare, dureroasă.

Atenție la vitamina A!

Dacă ai alergii sau te afli într-o perioadă de tratament cu medicamente sau suplimente alimentare pe baza de vitamina A, ar fi bine să-ți înștiințezi cosmeticiana. Studiile au demonstrat că vitamina A favorizează iritarea pielii după epilarea braziliană cu ceară. Pe de altă parte, analgezicele luate cu o oră înainte de ședința de epilat ar putea minimiza disconfortul și durerea ar fi mai ușor de suportat.

După epilarea braziliană cu ceară…

Stop sport!

După ce ai terminat ședința de epilare cu ceară nu trebuie sub nici o formă să mergi la sala, ba mai mult, este recomandat că timp de 24 de ore să te ferești de acest tip de antrenament, deoarece acum pielea este mult mai sensibilă și sudoarea, alături de procesul de frecare care intervine, pot cauza iritații puternice.

Atenție la firele de par încarnate!

O problema cu care se confruntă multe femei ce apelează la epilarea braziliană cu ceară este încarnarea firelor de păr. Pentru a preveni acest aspect, imediat ce ai ajuns acasă, aplică o pungă cu gheață pe zona afectată pentru a grăbi închiderea porilor și, totodată, pentru a preveni iritarea prin pătrunderea bacteriilor și a microbilor în interior.

Aruncă aparatul de ras!

Epilarea braziliană cu ceară face ca rădăcina să devină mai slabă și firul de păr mai subțire, astfel încât, indiferent că nu poți ajunge la următoarea programare, nu apela sub nicio formă la aparatul de ras. De asemenea, mai bine te epilezi mai des cu ceară decât să folosești aparatul de ras!

Foto: shutterstock