Cele mai frecvente probleme in cuplu si rezolvarile lor

Probleme in cuplu - principala 2Nu exista relatie de cuplu perfecta, insa avem dreptul sa tindem catre ea si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a rezolva problemele aparute. De altfel, cuplurile de succes sunt acele cupluri care reusesc sa faca fata tuturor provocarilor si sa depaseasca toate obstacolele aparute, sunt acele cupluri care-si gasesc o directie comuna si o urmeaza cu incredere. Va propunem, in continuare, o lista a celor mai frecvente probleme care pot sa apara intr-un cuplu si va oferim si rezolvarile acestora.Comunicarea

Pe locul intai si la baza unei relatii solide sta comunicarea. Din pacate, multe cupluri nu stiu cum sa abordeze acest aspect si ajung intr-un punct in care, din cauza frustrarilor si resentimentelor, pun punct relatiei. De multe ori, tocmai cuplurile care locuiesc impreuna ajung sa aiba o comunicare slaba. Petrecand constant timpul in doi, simt ca este de prisos sa mai comunice si astfel apare o mare prapastie intre parteneri. Aceasta este o mare greseala care trebuie evitata inca de la inceput.

Rezolvare: Propuneti-va ca o ora pe zi, poate fi dimineata la cafea sau seara dupa cina, sa stati de vorba. Inchideti televizorul si telefoanele si indepartati alte obiecte care va pot distrage atentia si discutati problemele pe care simtiti ca le aveti. In timp, veti reusi sa va imbunatatiti relatia.

Sexul

Sexul este un factor extrem de important, poate chiar cel mai important in mentinerea unei relatii de cuplu armonioasa. De multe ori, din cauza stresului si a oboselii, libidoul este scazut si partenerii amana experienta sexuala pentru weekend, fapt ce nu este deloc recomandat. In plus, se poate ca intre cei doi sa nu existe compatibilitate sexuala si atunci rezultatul sa fie unul dezastruos. Tineti cont ca momentele de intimitate sunt cele care va apropie cel mai mult si ar trebui sa fie cat mai dese.

Rezolvare: Cu siguranta trebuie sa va organizati activitatile si sa puneti sexul pe un loc fruntas. Incercati sa va relaxati in bratele partenerului atunci cand timpul va permite si chiar sa-l surprindeti cu partide de sex neasteptate.

Banii

Din pacate, partea financiara, asa cum poate sa uneasca, tot asa poate sa si desparta un cuplu. Lipsa banilor determina aparitia restrictiilor, a frustrarilor, a jignirilor si usor se dezvolta adevarate razboaie intre parteneri.

Rezolvare: In primul rand, analizati intocmai cheltuielile si vedeti pe unde se scurg banii si, in al doilea rand, incercati sa faceti economii. Este important ca ambii parteneri sa faca aceste economii, si nu doar unul sa se sacrifice, caci astfel problema va persista.

Sarcinile zilnice

Foarte multe cupluri ajung sa-si puna problema despartirii pentru ca nu reusesc sa pastreze balanta echilibrata intre sarcinile zilnice ale partenerilor. In cele mai multe cazuri, femeia este cea care, intoarsa de la munca, trebuie sa spele, sa calce, sa faca curatenie si mancare, in timp ce el se relaxeaza la televizor. Ei bine, aceasta abordare duce in timp la deteriorarea relatiei.

Rezolvare: In cadrul sedintelor de comunicare de care vorbeam mai sus, acest aspect, al impartirii sarcinilor zilnice, ar trebui sa fie discutat. Drepturile sunt egale intre parteneri, la fel ca si sarcinile zilnice. Pentru o relatie de cuplu perfecta, este obligatoriu sa sa imparta activitatile la doi.

FamiliaProbleme in cuplu - secundara 2

Foarte multe cupluri au probleme in interior, deoarece partenerii se lasa afectati de cele exterioare. Cel mai comun caz este cearta din cauza parintilor, a rudelor care isi baga nasul in relatia voastra. Comentariile ironice ale mamei la adresa partenerului, nemultumirile tatalui sau criticile bunicilor pot ajunge sa va impovareze si astfel sa incepeti sa va doriti ceea ce este mai bine pentru familie, si nu pentru voi. Implicit, vor aparea probleme care poate nici nu sunt ale voastre, dar le tratati ca atare.

Rezolvare: Nu lasati pe nimeni sa se amestece in relatia voastra. Tu poate ii iubesti un defect pe care parintii tai il detesta. Continua sa-l iubesti si poarta o discutie cu membrii familiei. Cu siguranta, ei iti vor binele, insa prin prisma trairilor si gandurilor lor. Doar tu esti singura persoana care stie ce este mai bine pentru tine, asa ca nu te lasa influentata.

Text: Madalina Manole