Claudia Pavel a facut… terapie pentru crima

Luni, 29 septembrie, a avut loc lansarea filmului Terapie pentru crima, in regia lui Kiki Vasilescu, cel care, de altfel, a fost si autorul scenariului. Protagonistii sunt Catalin Ciurdar, Vlad Corbeanu si Caudia Pavel, aflata la primul sau rol de pana acum. Echipa Tonica TV a fost partener media al evenimentului si va dezvaluie cele mai incitante momente de la filmari, povestite chiar de actori.

 

 Tonica TV: Claudia, cum a fost “terapia pentru crima”?

Claudia Pavel: A fost o aventura frumoasa pentru mine. Este pentru prima oara cand joc intr-o pelicula de lung metraj.

 

Tonica TV: De la muzica la film este un pas destul de mare. Tu cum l-ai perceput?

Claudia Pavel: Este un pas, dar nu este o diferenta foarte mare. Tot in fata camerelor de filmat sunt si tot cu sufletul lucrez. Si in muzica sunt emotii, sentimente si trairi, si pentru mine merg mana in mana.

 

Tonica TV: A fost greu sa intri in pielea personajului?

Claudia Pavel: Nu mi-a fost greu. Eu am terminat actoria si am facut un studiu al personajului inainte de a incepe filmarile. Kiki mi-a pus la dispozitie un antrenor profesionist care mi-a aratat cum sa tin pistolul in mana si cum sa trag cu arbaleta, pentru ca nu stiam. Nu a fost nevoie sa invat la nivel de expert pentru ca si elementele parodice din film vin din faptul ca nici personajului meu nu-i ies prea bine schemele.

 

Tonica TV: Au existat incidente pe platourile de filmare?

Claudia Pavel: A existat un incident, atunci cand personajul negativ imi trage cu pistolul in cap. El chiar mi-a tras pe bune. Nu stiu ce s-a intamplat, s-a pierdut pe moment, s-a dezechilibrat, dar chiar mi-a spart capul. Nu a fost foarte grav, a doua zi eram pe platouri.

 

Tonica TV: Cum te-ai inteles cu colegii de platou?

Claudia Pavel: Excelent! Am avut ocazia sa filmez mai mult cu Vlad Corbeanu si m-am inteles foarte bine cu el. Este un profesionist!

 

Tonica TV: Vlad, cum este Claudia in rolul de “femme fatale”?

Vlad Corbeanu: Au fost aproximativ 30 de zile de filmari, dintre care noi impreuna am filmat vreo 10. In secventele mele cu ea nu era chiar “femme fatale”, dar stia ceva personajul meu din moment ce insista sa se impace cu ea, pentru ca, in film, eu sunt iubitul ei.

 

Tonica TV: Catalin, tu esti un “bad boy” in film!?

Catalin Ciurdar: Da, sunt. In general rolurile pe care le-am avut au fost roluri negative si acesta este unul dintre cele mai rele personaje pe care le-am jucat. Imi plac si prefer rolurile negative, chiar daca oamenii imi urasc personajele.

 

Tonica TV: Kiki, care este subiectul filmului Terapie pentru crima?

Kiki Vasilescu: Este vorba de o tanara care s-a plictisit sa mai fie functionara si-si doreste sa devina criminal profesionist. Aceasta tanara, pe numele sau Matilde, este jucata de Claudia Pavel care s-a descurcat foarte bine si ma bucur ca am facut alegerea asta. A avut o interpretare extrem de naturala si a adus filmului un iz firesc, pare un rol trait si nu neaparat jucat.

 

Tonica TV: Ce anume te-a inspirat in scrierea scenariului si unde au fost realizate filmarile?

Kiki Vasilescu: Filmarile au fost realizate exclusiv in Bucuresti, in Centrul Vechi si prin zona Unirii. Mi-am dorit un film in care femeia sa nu fie nici sotie, nici amanta, nici victima cuiva, ci sa fie cea care pune lucrurile in miscare, asa cum se intampla in filmele hollywoodiene. M-au inspirat femeile puternice din viata mea: mama si sotia mea, ele sunt prezente in film si multe dintre replici le apartin.

 

Tonica TV: De ce merita vazut acest film?

Kiki Vasilescu: In primul rand, filmul este o premiera pentru cinematografia romana: pentru prima data o femeie este intr-un rol principal extrem de important, ea detine 90% dintre replici si din timpul pe ecran si, in plus, este un film in care vedem o Romanie frumoasa si interesanta.

 

Text: Madalina Manole