Dieta cu proteine, aliatul numarul 1 in procesul de slabire

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a3718ds803Dieta bogata in proteine este mai eficienta decat oricare alta dieta atunci cand vine vorba de pierderea in greutate, s-a constatat in urma unui nou studiu. O dieta bogata in proteine se bazeaza pe consumul de fructe de mare, peste, carne de curcan, pui, carne de vita slaba, organe si produse lactate sarace in grasimi, oua. Cercetatorii de la Universitatea din Sydney au realizat un studiu in care au analizat 71 de femei supraponderale si obeze cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, pe parcursul unui an.

Jumatate dintre paciente au tinut dieta bazata pe proteine, iar jumatate – o dieta bazata pe carbohidrati. Toate femeile au fost evaluate in fiecare luna de catre un dietetician si au mers in pas alert cate 30 de minute in fiecare zi. Dupa 12 luni, doar femeile care au urmat dieta cu proteine au inregistrat o scadere considerabila a greutatii corporale.

Dieta pe baza de proteine se bazeaza pe principiul conform caruia organismul, lipsit de zahar, consuma din rezervele sale de grasime. Proteinele previn pierderea masei musculare si dau senzatia de satietate.

“Femeile au raportat o scadere considerabila in greutate urmand dieta bazata pe proteine, scadere care a avut si un efect pozitiv asupra respectului de sine”, au declarat cercetatorii. «Ele au prezentat, de asemenea, niveluri mai bune de fier, in comparatie cu femeile care au adoptat dieta cu carbohidrati»”.

In plus, persoanele care au urmat un regim alimentar cu un continut redus de carbohidrati au constatat ca proteinele joaca un rol important in procesul de pierdere in greutate.

 

Text: Andreea Popescu