Exerciții executate greșit! La ce trebuie să fii atentă?

Există argumente pro și contra pentru faptul că sălile de sport sunt închise în această perioadă. Bineînțeles, aceasta nu trebuie să fie o scuză pentru a renunța la exercițiile fizice, mai ales că acum le poți din confortul propriei case sau al parcurilor amenajate cu acest scop. Dar, pe de altă parte, fără antrenori personali calificați care stau în jurul covorașului tău de gimnastică pentru a te putea sfătui cu privire la exerciții, este ușor să greșești tehnicile.

Exercițiile fizice sunt ideale atunci când nu ai echipament (sau spațiu pentru depozitare) acasă. Dar unele dintre mișcările cheie ale acestora, inclusiv flotări, fandări și genuflexiuni, sunt de asemenea, capcane atunci când nu le execuți corect.Plank (sau planșa)

Plank (sau planșă) este un exercițiu care îți lucrează toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului (compusă din abdomen și zona lombară), precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor. Dar greșelile obișnuite pe care le poți face în timpul acestui exercițiu este să îți lași umeri în jos, în timp ce șoldurile coboară și ele.

Planșa executat greșit

Planșa executat corect

Flotări

Dacă vrei să îți întărești brațele, nu face mai mult decât flotări. Problemele tipice acestui exercițiu pot include permiterea șoldurilor să fie prea jos, fie prea sus și ținând coatele prea largi și înalte, ceea ce poate duce la rănirea umărului.

Flotări executate greșit

Flotări executate corect

Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt o mișcare cu care s-ar putea să crezi că ești familiarizată datorită frecvenței cu care sunt incluse în antrenamentele pentru greutatea corporală, dar pot apărea cu ușurință erori. Cele mai frecvente, sunt genunchii tăi, înclinându-se înainte și neavând coloana dreaptă.

Genuflexiuni executate greșit

Genuflexiuni executate corect

Genera BIO Deodorant antiperspirant fără aluminiu cu apă de tei sub formă de cremă acționează eficient și protejează împotriva transpirației pe parcursul întregii zile.

Text: Iulia Mirică

Foto: www.harpersbazaar.com, www.pexels.com