Lumina Roz, culoarea biruintei in lupta impotriva cancerului de san

lumina-rozPe 1 octombrie, Fundatia Renasterea a organizat cea de-a 16-a editie a evenimentului „Iluminare in roz”, eveniment-simbol ce sustine lupta impotriva cancerului de san. Anul acesta, cladirea care s-a imbracat in roz a fost Muzeul National de Arta al Romaniei si, alaturi de acesta, lumina sperantei a fost purtata si de Palatul Cotroceni, Administratia Prezidentiala alaturandu-se astfel campaniei de constientizare si preventie a cumplitei boli.Arta de a fi sanatoasa

Arta de a fi sanatoasa a fost sloganul campaniei de anul acesta, iar evenimentul in sine si-a propus sa reaminteasca femeilor importanta controlului medical anual si a mamografiei, factori determinanti in depistarea precoce a cancerului de san. La eveniment au fost prezente personalitati din lumea culturala, medicala, reprezentanti ai societatii civile, oameni de afaceri, autoritati publice locale si centrale, dar si femei invingatoare in lupta cu cancerul, care au petrecut o seara sub semnul artei si sanatatii. Andreea Esca, Ambasador al Fundatiei Renasterea, si actrita Oana Pellea au fost personalitatile care au declansat Lumina Roz.

Mihaela Geoana: „O femeie informata este o femeie sanatoasa!”

15 ani de activitate, realizari pe masura

De la infiintare, datorita Fundatiei Renasterea, al carei presedinte si fondator este Mihaela Geoana, peste 70.000 de femei au beneficiat de servicii medicale, iar peste 2,4 milioane de femei au fost informate in legatura cu importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san. In cadrul evenimentului s-a desfasurat si o licitatie fara strigare, iar fondurile stranse vor fi folosite pentru acoperirea costurilor de prelucrare a perucilor pentru copii si paciente oncologice in campania „Vieti Impletite”.

Text: Madalina Manole