Obiceiuri sănătoase pentru silueta perfectă

Pandemia a venit la pachet nu doar cu restricții, ci și cu schimbarea obiceiurilor alimentare. Timpul petrecut acasă i-a determinat pe mulți să se gândească de două ori la ce pun în farfurie.

Este o perioadă greu-încercată pentru noi toți și din punct de vedere nutrițional. Cum să împăcăm grija noastră de a limita expunerea la virusuri, stând în siguranță, acasă, sedentari deci, și o dietă echilibrată, cu un aport optim de nutrienți?Organizarea unui program zilnic de masă

Trebuie în primul rând să ne conturăm un program al meselor. Să respectăm cât mai strict numărul și orele meselor zilnice. Iar alimentația trebuie să fie compusă în mare parte din legume, fructe de sezon și iaurt. Putem mânca totodată, fără să exagerăm însă, migdale și nuci. Acestea sunt bogate în grăsimi bune, minerale și fibre. De asemenea, alimentele bogate în antioxidanți sunt recomandate nu doar pentru sănătate, ci pentru că ne și ajută să arătăm mai bine. Kiwi, usturoiul, cătina și ceaiul verde sunt doar câteva exemple de alimente bogate în antioxidanți.

Ce mâncăm?

Mesele principale este recomandat să fie compuse din alimente sărace în calorii, dar bogate în minerale și vitamine. De asemenea, gătiți cu cât mai puțină sare și folosiți ulei de măsline brut extravirgin. Două exemple de mese săntoase pentru prânz sau cină: paste integrale cu legume sau carne/pește/ouă cu legume. 

Consumați sare iodată

Este important să consumăm sare iodată. Deficitul de iod din corp reprezintă o reală problemă. Afectează glanda tiroidă care, la rândul ei afectează multe funcții importante ale organismului.

Gustări sănătoase

Dacă este să vorbim despre gustările dintre mese, fructele și legumele proaspete, ușor digerabile și bogate în apă reprezintă alegerea perfectă. Iar exemplele sunt castraveți, salată iceberg, țelină, ridichii, roșii, ardei gras verde, conopidă, pepene, spanac, căpșune sau broccoli.

Beți apă!

În plus, nu uitați că este esențial să beți cel puțin doi litri de apă pe zi. Mai ales vârstnicii și copiii. Este necesar să se limiteze consumul de vin și bere. Ideal să evitați complet alcoolul.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock