Oficial, el este cel mai bogat cuplu din lume

Da, da, probabil ai ghicit deja, Beyonce și soțul ei, Jay-Z, formează cel mai bogat cuplu din lume… iar acest lucru se datorează amândurora. Literalmente, cei doi chiar pot înota în piscine cu bani.

Ai visat vreodată să ai o viață ca lui Beyonce cu banii pe care Bey și Jay îi au în conturile lor bancare? Cam greu, nu? Pentru că au mai mult de un miliard de dolari. Cel mai probabil nu te surprinde vestea, având în vedere că Beyoncé tocmai a făcut istorie fiind cea mai premiată artistă feminină din istoria Grammy, după ce a plecat acasă cu 28 de trofee. Nici cariera muzicală și de afaceri a lui Jay, de-a lungul deceniilor, nu este de uitat având în vedere averea pe care a strâns-o.

Iată de unde provin toți banii lor, inclusiv valoarea netă a lui Beyoncé plus averea ei combinată cu Jay-Z. Dar mai întâi, dovada acelor fonduri de bani despre care vorbeam:

Beyoncé este marele câștigător în ceea ce privește vânzările unice, câștigând (până acum!) 26 de milioane de dolari din single-uri digitale, în timp ce soțul ei a câștigat „doar” 17,5 milioane de dolari. Dar Jay o învinge pe Bey când vine vorba de vânzările de albume: el a câștigat 27,5 milioane de dolari, în timp ce Beyoncé a câștigat “doar” 15 milioane de dolari din acestea.

Dacă ești surprinsă să afli că vânzările de albume ale lui Jay depășesc vânzările lui Beyoncé, ia în considerare faptul că cele mai mari hituri ale sale au apărut cu mult înainte ca digitalul să fie în trend – adică oamenii plăteau bani pentru albumele complete, în format fizic.

P.S. De asemenea, nu trebuie să uităm de banii pe care i-a câștigat Beyoncé în perioada în care făcea parte din trupa Destiny’s Child! Sigur, ea împărțea câștigurile cu Kelly și Michelle pe atunci, dar având un succes fabulos la sfârșitul anilor ’90, și Queen B. a câștigat o mulțime de dolari.Banii pe care îi câștigă cuplul Beyonce – Jay-Z

Turneul “On the Run II” al lui Bey și Jay a avut încasări de 250 de milioane de dolari – și acesta este doar începutul. Primul lor turneu (mult mai scurt) “The Run” a avut încasări de 95 de milioane de dolari. Turneul lui Jay “4:44”, din 2017 a încasat 48,7 milioane de dolari, iar „Formation World Tour” al lui Beyoncé a fost * turneul cu cele mai mari încasări din 2016, câștigând 256 de milioane de dolari.

Mai mult, Beyoncé ar fi câștigat peste 3 milioane de dolari pentru apariția sa la Coachella, în 2018. Concertul ei de atunci a durat 105 minute, asta însemnând că vedeta a câștigat peste 28.000 USD pe minut!

Îți amintești când Beyoncé și mama ei, Tina Knowles, au lansat “House of Dereon” (propria casă de modă)? Ei bine, din păcate, acea aventură classy nu a durat foarte mult, dar Bey s-a ridicat din cenușă ca un Phoenix și a dăruit lumii colecția Ivy Park, în colaborare cu Adidas! Colecția ei de debut s-a epuizat rapid, iar cea mai recentă colecție a ei cu Adidas a fost, de asemenea, extrem de populară – așa că Beyoncé și-a încasat, fără îndoială, un profit mare.

Oh, și vorbind despre profituri, ca să nu uităm, Beyonce și-a lansat și ea propria linie de parfumuri în acea zi. Începând din 2013, ea vinde parfumuri în valoare de 400 de milioane de dolari.

Bey a mai lucrat cu mărci precum Tommy Hilfiger și Armani, dar, bineînțeles, nimic nu depășește acordul de 50 de milioane de dolari cu Pepsi, pe care l-a avut în 2012.

Beyoncé a jucat în mai multe filme (inclusiv în Regele Leu) dintre care majoritatea au fost produse de studiouri care nu dezvăluie informații salariale. Însă, bazându-ne pe rapoartele conform cărora salariul lui Jamie Foxx pentru “Dreamgirls” se ridica la multe milioane, ne putem aștepta ca și Beyoncé să câștige o grămadă de bani din cinematografie.

Totuși, știm un lucru despre salariul pentru rolurile jucate de Bey. Netflix a fost de acord să-i plătească 60 de milioane de dolari pentru trei proiecte – inclusiv “Homecoming”!

Alte business-uri de familie

Jay-Z a cumpărat Tidal pentru 56 de milioane de dolari, iar în 2018, Forbes a raportat că afacerea valorează 600 de milioane de dolari. Dar acum, în zilele noastre? Forbes tocmai a raportat că valoarea netă a lui Jay-Z a crescut cu 40%, datorită vânzării unei acțiuni majoritare a lui Tidal, pentru 297 milioane dolari. Potrivit presei, Jay a realizat 149 milioane dolari în numerar și acțiuni.

Deci da, a câștigat MULȚI bani din acea investiție. Oh, și să nu uităm, și Bey deține, de asemenea, o parte din Tidal (platformă de streaming audio-video) și a creat “Lemonade” disponibil exclusiv pe această aplicație.

  1. Pe lângă Tidal, Jay-Z conduce Roc Nation și Roc Nation Sports, dar și compania sa de îmbrăcăminte Rocawear, care i-a adus 700 de milioane de dolari înainte să o vândă, cu 204 de milioane de dolari. (De asemenea, aceasta este o secțiune axată pe Jay, dar trebuie remarcat faptul că Bey încă conduce compania de administrare Parkwood Entertainment!)
  2. Jay-Z deține și un lanț de restaurante numite “Clubul 40/40”.
  3. De asemenea, deține o șampanie de lux numită Armand de Brignac, despre care Forbes a raportat că artistul tocmai a vândut 50% din afacere la aproximativ 640 milioane de dolari.

La cât este estimată averea faimosului cuplu?

În 2018, Beyonce avea 355 milioane de dolari și Jay-Z, 900 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca valoarea lor netă combinată să depășească 1 miliard de dolari. Dar cât au acum?

Începând din octombrie 2020, Forbes raportează că Beyonce deține 450 de milioane de dolari, în timp ce Jay-Z ar avea o avere de 1,4 miliarde de dolari (datorită vânzărilor parțiale din Tidal / Champs!).

Portofoliul lui Jay (51 de ani) include investiții de 425 milioane dolari, 320 milioane dolari în Armand de Brignac, 140 milioane dolari în Roc Nation, 120 milioane dolari în marca sa de coniac D’Usse și un catalog de muzică în valoare de 95 milioane dolari. Între timp, colecția de artă a lui și a lui Beyoncé (39 de ani) s-a ridicat la o valoare de 70 de milioane de dolari, iar cuplul mai deține 50 de milioane de dolari în imobiliare.

Deci, după o matematică rapidă… împreună, ei ar putea face baie într-o piscină cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari. Tu te-ai “bălăci” în bani ca ei?

Vezi cum arată yacht-ul de două milioane de dolari al cuplului! 

Text: Bettina Cristea