„Preventia salveaza vieti!”: 500 de investigatii medicale gratuite, oferite in Bucuresti prin aplicatia Docbook

Peste 78.000 de cazuri noi de cancer apar, in fiecare an, in Romania. Studiile medicale arata, insa, ca jumatate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informare constanta a pacientilor si vizite regulate la medic. Tocmai de aceea, Docbook se alatura luptei impotriva cancerului si lanseaza campania de responsabilitate sociala „Preventia salveaza vieti!”, prin care va facilita accesul gratuit in clinicile partenere pacientilor care se vor programa la medic, in perioada 5-12 februarie, exclusiv prin aplicatia Docbook. Demersul este sustinut de revista Tonica, Famacia Ta, si Revista Galenus in calitate de parteneri media.

Docbook este prima aplicatie din Romani pentru programari online la doctor, disponibila pe Android, iOS sau online, pe site-ul www.docbook.ro. Aplicatia este functionala pentru pacienti din 11 orase ale tarii si este disponibila gratuit in App Store si Google Play.

Romania se afla pe locul al noualea, in Europa, in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancer, potrivit datelor Eurostat, si pe locul intai in topul tarilor cu cele mai multe decese survenite in urma cancerului de col uterin. Aceste date ingrijoratoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardiva a maladiei, in conditiile in care romanii nu fac controale regulate si amana sfatuirea cu medicul pana in momentul in care simptomele devin insuportabile. In acest context, Docbook, prima aplicatie din Romania pentru programari online la medic, ofera pacientilor peste 500 de controale si investigatii gratuite, in 10 clinici din Bucuresti.Campanie lansata de Ziua Internationala a Luptei Impotriva Cancerului

Campania se adreseaza pacientilor din Bucuresti, iar investigatiile sunt oferite la clinicile partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company. Programarile pot fi facute online,  in timp real, direct de pe smartphone sau web, prin intermediul aplicatiei Docbook. De asemenea, utilizatorii pot sa consulte disponibilitatea medicilor, competentele lor profesionale si pot obtine confirmarea programarii, totul in mai putin de un minut. Aplicatia este conectata non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor si cabinetelor medicale private partenere si permite utilizatorilor sa caute doctori dupa nume, localitate, specialitate, data si forma de plata acceptata.

„4 februarie este Ziua Internationala a Luptei Impotriva Cancerului, o cauza pe care o sustinem si  careia vrem sa ne alaturam prin campania „Preventia salveaza vieti!”. Ne-am dat seama ca preventia cancerului trebuie sa fie mai mult decat o idee. Avem nevoie de actiuni concrete pe care indivizii le pot face si care sa aiba rezultate palpabile si sa previna multe tipuri de suferinte care vin cu boala si tratamentul cancerului. De aceea, am apelat la clinicile partenere pentru a trage un semnal de alarma. (…) Controalele regulate sunt primul si cel mai important pas in acest sens, iar noi, alaturi de clinicile partenere Docbook, vom oferi pacientilor romani, in perioada 5-12 februarie, sute de controale si investigatii GRATUITE: ecografii mamare, mamografii, consultatii ginecologice, consultatii gastroenterologie, consultatii dermatologice, consultatii prostata, teste Papanicolau, consultatii senologice”, a declarat Cristian Barbu, fondatorul Docbook.

Aceste screening-uri vizeaza depistarea tipurilor de cancer cu o incidenta ridicata in Romania, respectiv cancerul de san, cancerul de col uterin, cancerul de colon si cancerul endometrial – in cazul pacientelor femei – si cancerul de colon, cancerul de prostata, cancerul pulmonar si cancerul de vezica urinara – in cazul pacientilor barbati.

Text: Oana Baltoc