Adriana

Semnificația numelui Adriana înseamnă „iubire” sau „fericire” și, le aduce pe ambele în viețile părinților. Aceștia din urmă trebuie să cunoască totul despre acest nume înainte să-l ofere copilului pentru a-i putea pregăti calea în viață.

Îți spunem totul despre ea, de la semnificația numelui Adriana, trăsături pe care le aduce vibrația acestui nume și cum își poate găsi echilibrul încât să aibă relații armonioase pe parcursul vieții.

Ce semnificație are numele Adriana?

Semnificația numelui Adriana este de: „iubire” sau „fericire” chiar dacă la rădăcina numelui găsim traducerea „ din Hadria”. Adriana este varianta feminină a numelui Adrian și este un nume popular la români cu multe derivate.

Deși nu pare, semnificația numelui Adriana are o strânsă legătură cu creștinismul căci în primele secole după Hristos, varianta masculină a numelui a fost purtată mai mulți martiri care și-au jertfit viața pentru iubirea și credința în Iisus Hristos.

Cele care poartă iubirea și duc semnificația numelui Adriana mai departe sunt serbate, anual, pe 26 august când sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox Sfântul Mucenic Adrian împreună cu soția sa Natalia care au trăit în Cetatea Nicomidia în perioada împăratului Dioclețian.

Originea numelui Adriana

Originea și semnificația numelui Adriana au legături cu numele latinesc Hadrian, un derivat al lui Hadrianus, în traducere: „din Hadria”, un oraș din nordul Italiei. În Italia antică existau două localități inspirate de acest nume, de unde a fost denumită și Marea Adriatică, iar în una dintre ele, regiunea Abruzzo de astăzi, își are rădăcinile ginta Aelia din care descindea împăratul Hadrian,împărat roman care a domnit între 117-138 fiind succesor al împăratului Traian. De aici provine și semnificația numelui Adriana de „cea din Hadria”, dar are o conotație diferită.

Astfel, pentru ca lucrurile să fie clare semnificația numelui Adriana este de: „fericire” sau „iubire” și, asta se vede în vibrația pe care o poartă.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Adriana

Adriana este o persoană devotată și primește asta de la semnificația numelui Adriana. Totuși, poate părea altfel dacă ținem cont de faptul că vibrația o face să fie fermecătoare, poate nonconformistă, uneori, aspecte care o pot duce în extremă.

În prima parte a vieții manifesta semnificația numelui Adriana și, pot fi văzute calități legate de ingeniozitate și creativitate, dar pe care le păstrează și la maturitate. Dacă nu le controlează, poate părea superficială.

Semnificația numelui Adriana și vibrația lui o ajută când e vorba de a se integra în grupuri pentru că este sociabilă și plină de viață. Este o femeie optimistă și inteligentă și va ști mereu să-și argumenteze cauzele. În plus, ai ce povesti cu ea sau chiar ce învăța de la ea.

Ca și părinte poate părea severă, dar așa cum este mândră de ea, va fi mereu și de familia sau copiii ei. Nu este primește asta prin semnificația numelui Adriana ci prin vibrație, dar este foarte ambițioasă și talentată în ceea ce face, este sigură pe ea iar asta ar putea da de înțeles o ușoară lipsită de emoții.

Semnificația numelui Adriana în numerologie

Cele care poartă acest nume pot cădea ușor în extreme atunci când semnificația numelui Adriana și vibrația lui intră în conflict.

Pentru a calcula vibrația numelui trebuie să știi că fiecare literă a alfabetului poartă energia unei cifre de la 1 la 9. În cazul Adrianei calculul arată astfel:

ADRIANA= 1+4+9+9+1+5+1 = 30   se adună 3+0= 3

3 este vibrația numelui și, în unele aspecte completează cu succes semnificația numelui Adriana în timp ce în altele, i-ar putea crea probleme. Adriana este iubitoare așa că, se va apropia ușor de oameni și va aduce starea de bine. În același timp, pentru că îi plac oamenii și se implică având o bună intenție, aspecte aduc de semnificația numelui Adriana întărite de vibrație aduc prea multă ingeniozitate încât nu știe ce să facă cu ea și, cade în extrema în care este risipitoare sau promite prea multe și face prea puține.

Este foarte important ca ea să se cunoască și să dezvolte în echilibru cu tot ce aduc vibrația și semnificația numelui Adriana pentru că micile defecte îi pot da bătăi de cap și crea conflicte cu cei din jur.

Vezi si alte nume cu A