Alexandru

Numele Alexandru este de origine greaca si inseamna “a apara”, “a proteja”. Numele Alexandru provine de la grecescul Alexandros, care inseamna protector al barbatilor sau protector al oamenilor.

Despre Alexandru se spune că este un individ atent, hotărât si conștiincios, dornic mereu sa castige. Mândru și susceptibil, acceptă cu greu înfrângerea și își dorește doar primul loc, ceea ce înseamnă că este caracterizat de ambiție și perseverență. Este rebel si îl caracterizează un puternic spirit de contradicție.

Alexandru are, totuși, toate calitățile unui om meticulos. Dacă își propune, își atinge obiectivele, chiar dacă, uneori, atingerea lor poate fi o adevarată provocare.

Aparent energic și viril, Alexandru emană forță, încredere în sine și un anumit magnetism. Sensibilitatea lui este copleșitoare. Emotivitatea lui este intensă, până în punctul în care este capabil de izbucniri de generozitate dar și de violență.

Spiritul lui de contradicție este foarte ascuțit. Deși în esență individualist, el are adesea nevoie de alții pentru a se împlini. Dacă se înscrie în grupuri sau asociații (politice, sportive sau de altă natură), își caută funcția de lider. Are un spirit inovator și crede că poate schimba lumea.

Alexandru este un om activ, pragmatic, făcut pentru realizări concrete. Dar poate fi, în același timp, și visător, naiv, utopic și, oarecum, neorganizat.

Alexandru este atașat de bunurile materiale și interesat de sfera financiară, sport, mecanică. Insă, poate fi la fel de interesat de poezie si de arta, care se potrivesc cu marea sa sensibilitate.

Potrivit calendarului ortodox, numele Alexandru este sărbătorit pe 12 decembrie și 30 august. Potrivit calendarului catolic, numele Alexandru se sărbătorește pe data de 3 mai.

Vezi si alte nume cu A