Antonia

Semnificația numelui Antonia aduce caracteristici importante celor care poartă acest nume. În plus, datorită vibrației numelui, Antonia se bucură de o putere psihică aparte.

Aceste femei au un instinct rar întâlnit, dar, ca să și-l poată urma, este important ca în copilărie să fie încurajate de părinți și să beneficieze de siguranța și protecția emoțională și sufletească de care au nevoie.

Deși este un prenume popular și apreciat, puține sunt persoanele care știu cu adevărat care este semnificația numelui Antonia.

Îți venim în sprijin și îți spunem cine este Antonia, dar și ce aduce numărul maestru, 11, în semnificația numelui Antonia și personalitatea ei.

Ce semnificație are numele Antonia

Semnificația numelui Antonia este una destul de controversată, tocmai pentru că există mai multe legături făcute la rădăcini. Chiar și așa, a fost stabilit că semnificația numelui Antonia este cea de „floare”.

Acest nume a pătruns în creștinism odată cu Sfinții Antonie cel mare al Egiptului și Anton de Padova și este sărbătorit pe 17 ianuarie. În Țara Românească ar fi ajuns în 1374 sub forma numelui de Sfânt „Andonie”, conform vechilor documente atestate. Din 1425 a fost folosită varianta „Antonie” și, după 1500, apar derivate.

În semnificația numelui Antonia se mai regăsesc interpretări făcute de-a lungul timpului precum: „neprețuit”, „demn de laudă” sau „frumos”.

Originea numelui Antonia

În ce privește originea numelui Antonia, există mai multe ipoteze, ceea ce a și făcut ca semnificația numelui Antonia să fie greu de stabilit.

Se pare că numele de Antonia vine de la greci, din Evul Mediu, și a fost asociat cu termenul „anthos”, care înseamnă „floare”, dar și cu numele Antonius.

Alte voci spuneau că numele Antonia este varianta feminină a numelui latin, Antoniu. Asta ar aduce în semnificația numelui Antonia interpretarea latină, „a fost pierdut”. O altă presupunere ar fi că Antonia ar proveni de la cuvântul latin „antius”, care se traduce: „avangardistul”.

Chiar dacă au existat mai multe asocieri, semnificația numelui Antonia adoptată a fost cea de „floare”, prima cunoscută.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Antonia

Prin semnificația numelui, Antonia este într-adevăr delicată și de o sensibilitate aparte. Pentru Antonia sunt foarte importante sufletul și conștiința. Le păstrează curate, emanând bunătate față de tot ce o înconjoară și prin pozitivism.

Asocierea din semnificația numelui Antonia cu o floare este una potrivită. Nu doar că este ea delicată, dar vei observa că o atrag astfel de obiecte, persoane ori vietăți delicate, firave care au nevoie de protecție, la fel ca și ea.

Aceasta nu-și dorește să iasă în evidență, deci nu va isca niciodată certuri, ci va afișa doar aspectele pentru care poate fi apreciată: sufletul nobil, frumusețea, gingășia, căldura și iubirea față de ceilalți.

Nu, nu poartă o mască, tocmai pentru că la ea totul este natural. Prin semnificația numelui, dacă nu-i place o persoană, Antonia nu se va apropia de ea și nici nu va bârfi sau jigni, chiar dacă ceva o deranjează.

Antonia este genul de persoană care nu se împrietenește cu oricine, dar este empatică, deoarece își dorește să-i ajute pe cei care au nevoie.

Semnificația numelui Antonia în numerologie

Antonia are un număr maestru, 11. Dacă semnificația numelui Antonia a arătat câteva dintre caracteristici, vibrația lui este una specială. Persoanele cu număr maestru au intuiția accentuată. Nu pe tot parcursul vieții sunt conștiente de asta, unele pot afișa trăsăturile vibrației inferioare, 2. Cu toate acestea, se pot trezi la maturitate, depinde de cum sunt ghidați de către părinți.

Vibrația numelui se calculează adunând cifra asociată fiecărei litere (literele alfabetului au asociată o cifră de la 1 la 9).

ANTONIA= 1+5+2+6+5+9+1 = 29   se adună 2+9 = 11

Semnificația numelui Antonia ne-a arătat deja că este o persoană puternică, psihic și emoțional, și cu moraliate. Ceea ce vibrația lui 11 aduce în plus este că se ghidează foarte bine după intuiție și emoție.

Dacă va coordona aceste aspecte cu perfecționismul ei, va apuca pe drumul bun, ceea ce o poate face și un lider excepțional. Antonia poate părea, uneori, dură, lacomă sau inflexibilă, căci, prin semnificația numelui Antonia, caută să crească, să evolueze așa că nu se împiedică în fața lucrurilor mărunte.

Vezi si alte nume cu A