Ava

Semnificația numelui Ava este de „viață” și, în mod cert acest suflet este plin de viață, ba chiar dă viață multor situații și împrejurări din realitate. Ava este adorată de părinți din prima secundă, dar trebuie să implice în dezvoltarea ei pentru a nu-și pierde echilibrul.

Îți spunem tot ce trebuie să știi despre ea, de la semnificația numelui Ava, trăsături și vibrație pentru că vei vedea, Ava nu doar că este plină de viață, dar este cu adevărat un om minunat.

Ce semnificație are numele Ava?

Semnificația numelui Ava a fost intens discutată și poate să difere de la o cultură la alta. Chiar și așa, semnificația adoptată este de „viață”. În ebraică, Ava înseamnă „viață” sau „respirație”.

În Europa Medievală numele de Ava a fost asociat cu nobilimea și aristocrația fiind un nume popular printre femeile din clasele sociale înalte. Apoi, nu s-a mai ținut cont de asta și numele a fost răspândit. Pentru creștini însă, semnificația numelui Ava este asociată iubirii și sacrificiului având la bază simbolistica iubirii și sacrificiului lui Dumnezeu pentru oameni.

Și, chiar dacă nu semnificația numelui Ava este cea care îi face pe părinți să aleagă acest nume pentru fetele lor, acesta este unul modern și apreciat în multe țări. A atins un apogeu în popularitate prin anii 2000.

Cele care poartă semnificația numelui Ava și o duc mai departe, își serbează onomastica, anual, pe data de 7 februarie când este pomenit, conform calendarului creștin ortodox, Sfântul Partenie.

Originea numelui Ava

Numele și semnificația numelui Ava au origini ebraice și este considerat un nume de sfânt în cultura ebraică. Mai exact, Ava înseamnă „viață” și, persoana cu acest nume este o persoană plină de viață.

Mai exact, istoricii au dezbătut acest subiect astfel că, unii dintre ei au spus că semnificația numelui Ava provine din limba germanică unde înseamnă „viață/existență” iar alții, spun că provine din limba ebraică și înseamnă „viață/mama”.

De altfel, din prismă mitologică, numele de Ava a fost legat și de zeița iubirii și a frumuseții, dar și de o legendă germană în care, Ava a fost o prințesă care a salvat regatul de la distrugere. Până și acestea au legătură cu semnificația numelui Ava de „viață” tocmai pentru că viața, salvarea a ceea ce există, au la bază iubirea și frumusețea (în sens de puritate) a sufletului.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Ava

Ava este persoana tandră și iubitoare iar asta vine din semnificația numelui Ava și este accentuat de vibrația lui. Este mereu mânată de intenția bună și dorința de a ajuta pe ceilalți. Încă din copilărie, părinții vor vedea aceste caracteristici însă trebuie să fie atenți să nu cadă în extreme.

Ava deține echilibru sau, cel puțin tinde spre el însă, atunci când și-l pierde devine agitată și riscă să ia decizii pripite. Semnificația numelui Ava poate intra în conflict cu iubirea de armonie, familie și liniște devenind prea credulă și emotivă.

Cu toate acestea, Ava este o persoană hotărâtă și bună cu care nu este complicat să stabilești o relație armonioasă, dar este important să reușească să echilibreze semnificația numelui Ava cu vibrația lui.

Semnificația numelui Ava în numerologie

Ava poartă energia cifrei 6. Dacă semnificația numelui Ava îi aduce dorința de viață, vibrația o va face să iubească armonia și aproape tot ce o înconjoară.

Fiecare literă a alfabetului deține energia unei cifre de la 1 la 9 iar pentru a calcula vibrația Avei, se procedează astfel:

AVA= 1+4+1=6

Își iubește familia atât cea de proveniență cât și cea pe care și-o formează și, fără echivoc este o familistă tocmai pentru că prin semnificația numelui Ava și vibrația lui formează o viață de familie în armonie.

Odată cu asta, Ava va avea grijă, datorită vibrației, să fie tandră, să păstreze armonia și liniștea atât pentru ea cât și în familie sau în grupurile din care face parte. Este o persoană hotărâtă care găsește soluții în problemele care se ivesc și vine mereu cu intenția bună.

Semnificația numelui Ava o face să fie generoasă și o determină să sară în ajutorul tuturor, dar trebuie să aibă grijă când și pe cine ajută pentru că nu toți oamenii au intenția bună.

Vezi si alte nume cu A