Tendinte alimentare in 2017

Traim intr-o societate aflata in permanenta schimbare si evolutie, astfel incat nevoile consumatorilor incurajeaza aparitia unor noi tendinte. Suntem deja obisnuiti cu termenul de “sanatos si natural”, insa, iata ca in 2017 acesta va capata noi si noi valente. Conform unor cercetari in domeniu se pare ca anul acesta vor fi “puse pe masa” noi oferte alimentare.



Sanatos si natural, ramane in trend

Alimentele considerate “sanatoase si naturale” raman in trend, insa, trec printr-un declin al conceptului si par a fi  inlocuite cu alimentele “sanatoase si organice”, oamenii fiind dispusi sa plateasca bani in plus pentru siguranta ce le-o ofera certificatul bio. De asemenea, pentru ca dieta dicteaza, dulciurile vor prinde si ele un gust mai sanatos si vor avea la baza legume, zero grasimi si vor fi produse fara adaos de zahar.

Produsele semipreparate, pierd teren

Lipsa timpului cu care ne confruntam tot mai mult in zilele noastre ne-a indemnat sa apelam la produsele semipreparate. Ei bine, acest fapt pare sa fie pe sfarsite, si, cu toate ca lipsa timpului, ramane in continuare in trend, iata ca oamenii par sa se indrepte catre hrana naturala, provenita direct de la sursa. Astfel se vor consuma mai multe legume in stare cruda si mai multe produse agricole, iar metodele de gatit preferate vor fi cele lente.

Digitalizarea piesei de consum

Se doreste ca, incepand cu anul 2017, sa se acorde o atentie mai mare felului in care se fac cumparaturile alimentare. Astfel, noi tehnologii vor incepe sa apara si vor facilita modul in care hrana va ajunge la consumator. Vor fi propuse platforme de cumparaturi care sa conduca la aparitia unor noi forme de ambalare a produsului, astfel incat sa ajunga la consumator atat produsul in stare bruta cat si preparat sau semipreparat.

Cu toate acestea ramane o diferenta considerabila de preferinte si etica intre consumatorii trecuti de 65 de ani si cei tineri. Cei tineri prefera produsele cu un termen de valabilitate mai mic si consumul acestora este mult mai practic, reducand astfel pierderile alimentare.

Text: Madalina Manole