Vedetele au defilat in tinute de covor rosu la premiera de gala a filmului OCTAV

FOTO: Laura Cosoi, Andreea Perju, Ellie White si Andreea Raicu

Filmul OCTAV a avut aseara premiera de gala. Peste 4000 de oameni, printre care si personalitati de marca din domeniul culturii, mass-media si vedete din showbiz, au umplut Sala Palatului din Bucuresti, pentru a urmari in premiera cel mai asteptat film romanesc al anului, realizat si cu sprijinul Catena.

Pe covorul rosu au sosit persoane publice in tinute de gala, precum Ana Ularu, Andreea Raicu, Catalin Botezatu, Laura Cosoi sau Ela Craciun, Dana Razboiu, Giulia Nahmany, Lora, Carmen Bruma, Adelina Pestritu, Crina Abrudan si Carmen Negoita.

FOTO: Serban Copot, insotit de fiul lui, Tedi, si vedeta de televiziune Ela Craciun

Outfituri extrem de elegante au avut si Albertina Ionescu, Andreea Perju, Oana Sarbu, Serban Copot si fiul lui, Alexandra Badoi, Patrizia Paglieri, Ellie White si Andrei Aradits.

FOTO: Ana Ularu, Lora, Dana Rogoz si Albertina IonescuMarcel Iures, emotionat

Atmosfera premierei s-a intensificat in momentul sosirii pe covorul rosu a actorului Marcel Iures care s-a declarat „deosebit de emotionat” de caldura aratata de oamenii prezenti la eveniment. Aparte a fost si expozitia de fotografii inedite din copilaria actorilor din distributie si din timpul filmarilor care a putut fi admirata inainte de inceperea filmului.

Regizat de Serge Ioan Celebidachi, produs de Adela Vrinceanu Celebidachi, si avandu-i in rolurile principale pe Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Alessia Tofan si Eric Aradits, filmul a impresionat prin subiectul sensibil al pretuirii amintirilor, prin jocul actorilor, dar si prin imaginea semnata de Blasco Giurato (castigatorul Oscarului pentru filmul Cinema Paradiso) si prin coloana sonora semnat de Vladimir Cosma. Timp de 100 de minute, publicul a trait emotia transmisa o poveste in care ne putem regasi fiecare din noi.

FOTO: Actorul Marcel Iures, alaturi de echipa filmului, pe scena Salii Palatului

La finalul proiectiei, echipa filmului a urcat pe scena in aplauzele celor peste 4000 de spectator, iar actorul Marcel Iures si-a aratat recunostinta pentru publicul numeros prezent in sala. Marii absenti ai serii au fost actorii Victor Rebengiuc si Andi Vasluianu, care le-au transmis insa celor prezenti toate multumirile, desi nu au putut fi prezenti la premiera de gala.

Impresionat de reactia publicului dupa vizionarea filmului, Marcel Iures le-a multumit tuturor pentru ca au venit in numar atat de mare: „Oameni buni, va multumesc din toata inima ca sunteti aici, in numar atat de mare! Este formidabil si va multumesc tare mult! Am facut totul impreuna. Tot ce ati vazut cu copii, cu animalute, cu actori mari de tot, mai mari decat mine, mai mari decat multi altii. Am avut de invatat de la toti, de la Blasco Giurato la Camelia Zorlescu si mai cu seama de la copii. Copiii sunt cinstiti, adevarati si ei dau practic savoare acestui film. Le multumesc lor si tuturor din toata inima. Echipa a fost exceptionala!”

Lungmetrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Filmul „Octav” va rula in cinematografele din tara incepand cu vineri, 6 octombrie.

Text: Oana Baltoc

Credit foto: Andrei Preda, Ionut Dobre, Adi Bulboaca, Catalin Tomoioaga