Alexandru Ciucu a lansat “Lady vs Gentleman 2013”

Alina Sorescu Cataliun Botezatu Sorin Dutoiu Alexandru Ciucu - Alexandru Ciucu ShowDesignerul de costume masculine Alexandru Ciucu a lansat la Hotel Athenee Palace Hilton, in cadrul unui concept inedit de show, colectia “Lady vs Gentleman 2013”. Fuziune discreta intre prestanta costumului masculin si eleganta croielii feminine clasice, noua linie vestimentara include costume masculine de Business, Relax si Ceremonie si, pentru prima data in cariera designerului, tinute feminine de Business si Ceremonie.

Pe ritmurile frantuzesti ale celor mai cunoscute melodii ale lui Edith Piaf, reinterpretate intr-o maniera contemporana de Alina Sorescu si reorchestrate pentru podium de Andrei Tudor, au fost prezentate peste 60 de piese vestimentare. Omagiu adus legendarei Coco Chanel la aniversarea a 130 de ani de la nasterea ei, colectia este inspirata si de experientele stilistice pe care Alexandru Ciucu le-a trait si asimilat in lunile in care a locuit in Monte Carlo, orasul unde a avut anul trecut o prezentare de moda si unde si-a extins activitatea in ultimii doi ani.

Oaspetele de onoare al evenimentului a fost Principele Nicolae al Romaniei, acesta marcand una din rarele sale aparitii la evenimente de acest tip. O prezenta deosebita a fost Printesa Danemarcei, Eleonore Af Schaumburg-Lippe, prezenta in Romania pentru a derula mai multe proiecte caritabile. Soprana Angela Gheorghiu si-a facut aparitia la evenimentul lui Alexandru Ciucu alaturi de Catalin Botezatu, designerul fiind un bun prieten al artistei si cel care ii realizeaza o mare parte din tinutele vestimentare.

“Lady vs Gentleman 2013” include, atat pentru colectia masculina, cat si pentru cea feminina, linii de business si ceremonie, in timp ce linia Relax este dedicata exclusiv barbatilor.

Alina Sorescu Cataliun Botezatu Sorin Dutoiu Alexandru Ciucu - Alexandru Ciucu ShowLinia feminina cuprinde cele mai importante elemente ale stilului office: pantalonul, sacoul, rochia, camasa, vesta, fusta si sarafanul. Noutatea vine din alegerea materialelor, a croielii si a detaliilor, toate fiind de sorginte masculina. Fustele, sarafanul si rochiile sunt conice, deasupra genunchiului, cu slit central sau asimetric, iar sacourile sunt cambrate la unul sau doua randuri, in timp ce pantalonii se opresc deasupra gleznei.

Ca si gama cromatica, culorile sunt asemanatoare atat pentru colectia feminina, cat si pentru cea masculina de business: tonuri de gri perlat, albastru, bleumarin, de la cel mai deschis la cel mai inchis. Costumele de ceremonie, parte importanta a colectiei “Lady vs Gentleman 2013”, au avut ca si culori dominante: negru, bleumarin, bordo si maro inchis. In privinta materialelor, Alexandru Ciucu a utilizat materiale fine, de la lana australiana S’140 in amestec cu mohair, pana la casmir si tesaturi vopsite in praf de jad. 

Propunerile de culori pentru linia Relax, dedicata sezonului estival, sunt indraznete si vibrante: rosu, lila, verde brotac, dar si combinatii de sacou cu pantalon alb cu bleu sau carouri din in sau bumbac. Matasea, mohairul si lana cu matase au fost rezervate de designer categoriei de ceremonie pentru ambele colectii.

Text: Andreea Popescu