Andra Clitan: Motive traditionale + elemente inovative= 5 colectii spectaculoase

andra2Andra Clitan este doctoranda a Universitatii de Arte si Design din Cluj Napoca. Este fericita castigatoare a concursului „Drumul Modei”, organizat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu membrii EUNIC, concurs care presupune o rezidenta temporara in Armenia  si o colaborare cu un designer armean. Are 5 colectii la activ, toate inspirate de catre portul traditional maramuresean.

„Back To Roots” aminteste de valorile zonale istorice. „Segmentari” este alcatuita in special pe antiteza dintre rigid si fluid, si a transmis criticilor de moda un puteric mesaj senzorial. „Mara mi” continua in aceeasi idee de traditional, fiind transportata in culori mai puternice precum ciclam si bleu. „The Making of the self” se incadreaza in stilul londonez prin culorile foarte tari folosite in forme plate, amintind astfel de tesaturile traditionale indiene. „My Maramures„ are ca tema „Geanta Obiect”, un accesoriu vestimentar mai putin util, dar care poate reprezenta si un obiect de decor.

„Maramuresul, in forma sa pura, este o continua sursa de inspiratie pentru mine. Istoria sa si traditiile spun o poveste despre o lume care a reusit sa isi creeze identitatea prin cromatica si prin abordare”. Andra Clitan