Atelier A!UREA: O poveste cu iz vintage

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0aDSC7424Ratacind pe strazile din Centrul Vechi al Bucurestilor de odinioara nu ai cum sa nu remarci un loc incarcat de poveste, un loc in care vechiul si noul se impletesc, se completeaza si se arunca intr-o hora ametitoare fara de sfarsit. E un loc unde troneaza pacea, unde dantelele, matasurile, broderiile, stofele, blanurile isi servesc cumintele cafelele in fiecare zi, stau la barfe si asteapta parca momentul oportun sa te inhate si sa nu-ti mai dea drumul, sa te convinga sa nu le mai dezbraci prea curand.

Se numeste simplu… Atelier A!UREA, un nume parca predestinat, diferit, ce caracterizeaza nemaipomenit de bine iesirea din tipar, renuntarea la produsele de serie.

 

Boutique-ul din curte

  

Ideea boutique-ului de hainute vintage, dar si moderne a aparut din pasiune, din pasiunea Cristinei Ivan (cea care se ocupa astazi de atelier) de a personaliza pantofi, impreuna cu alte doua prietene. Ulterior, Cristina, o persoana fermecatoare, a inteles ca aceea era calea pe care isi dorea cu adevarat s-o urmeze, asa ca a inceput lungul drum al cautarilor, al descoperirilor, al scotocirilor dupa piese vestimentare dintre cele mai pretioase, neconventionale, unice, rapitoare. Parte a conceptului Gabroveni, amplasat intr-un soi de curte interioara, alaturi de arta si flori, magazinul sic, mic si cochet te imbie parca sa-i treci pragul, sa te pierzi printre accesorii care de care mai nastrusnice, printre esarfe jucause ce-ti aluneca in maini, rochii de designer, pantofi perfecti, parca sculptati, si palarii peste care vremea a trecut fara a lasa urme.

{besps}articole_ianuarie/aiurea|width=400|height=400{/besps}

Ce mai, un univers aparte, un laborator de creatie, care, indiferent de numarul de cliente care-i trec pragul in fiecare zi, este neobosit, deschizandu-si si inchizandu-si usa dupa fiecare persoana ce intra nedumerita si pleaca pur si simplu multumita. “Criteriile dupa care achizitionez hainele sunt exclusiv estetice, tot ce imi inspira o poveste, tot ce ma atrage, tot ce e frumos”, spune Cristina si, desi nu vrea sa ne dezvaluie locurile de unde le vaneaza, in magazinul ei stau la loc de cinste creatiile unor designeri romani, printre care We Ar, Utopic Art, Burp sau La Chatterie. O initiativa de admirat!

Imediat ce te-ai hotarat sa-l vizitezi, o sa fii coplesita de caldura lui, de sfaturile pe care le vei primi in mod gratuit si de servicii precum inchirierea unor tinute de gala la preturi accesibile sau de modificare, de updatare a unei piese vestimentare din propria-ti garderoba.

 

Altfel, Unicat, Jucaus

 

Cam asa descrie Cristina boutique-ul si asa ti-l descriu si eu. Daca m-ai intreba pe mine, as spune ca-i un loc al pierzaniei pentru ca nu poti pleca cu mana goala, caci hainele, in mare parte vintage, te imbie pur si simplu sa le atingi, sa le intelegi, sa le transpui in propria-ti poveste, sa-ti imaginezi ca esti poate o printesa, poate o femeie care a luat o decizie importanta pentru lume, poate, poate, poate. Oricum, nu ai cum sa te plictisesti, vei descoperi o lume – desi putin ascunsa intre zidurile cu miros de ploaie -, o oaza de culoare, de energie pozitiva, un spatiu unde domneste parfumul unor epoci cand primordiala era calitatea, si nu cantitatea. Fiecare detaliu, rafinamentul, locul frumos amenajat, toate acestea nu fac decat sa demonstreze faptul ca in Romania de azi, pe strazile de ieri, femeile inca mai stiu sa aprecieze eleganta, simplitatea, hainele care nu isi pierd mireasma nici macar cu trecerea timpului, care pastreaza o aroma, o esenta tare cu miros de miere si lamaie.

 

Nu ai cum sa-l ratezi, te asteapta la locul stabilit, iti este fidel si n-o sa te insele. Il gasesti pe Gabroveni 24, acolo unde o gasesti si pe Cristina, in templul ei dedicat modei, modelelor de haine si texturilor care nu iti vor trada niciodata increderea.

 

Text: Ruxandra Raica

Foto: Sabina Ghiormescu