Beneficiile exercitiilor Kegel

beneficiile exercitiilor kegelNu te obosi sa mai cauti cum poti obtine un orgasm perfect pentru ca raspunsul la aceasta intrebare este… exercitiile Kegel!!! Inainte de a da ochii peste cap, te rog, asculta-ma. Cand vorbesc despre exercitiile Kegel, ma refer la acele exercitii pe care multe dintre voi nici nu-si dau seama cand le fac.Istoria exercitiilor Kegel

Din pacate, foarte putine femei au facut din exercitiile Kegel un obicei zilnic. De unde provine numele acestor exercitii? Ei bine, la mijlocul anilor 1900, Dr. Arnold Kegel a dezvoltat exercitiile Kegel pentru femeile care se confruntau cu incontinenta urinara. In timpul examenelor de urmarire, femeile au raportat un efect uimitor: exercitiile Kegel le-au ajutat vaginele sa devina mult mai sensibile in timpul actului sexual.E xercitiile Kegel sunt exercitii in care se contracta si relaxeaza muschii pelvieni. Muschii pelvieni se pot slabi din cauza sarcinii, nasterii, imbatranirii sau in urma anumitor interventii chirurgicale abdominale. Este de inteles faptul ca fiecare grupa de muschi trebuie sa fie antrenata pentru a-si mentine tonusul. In caz contrar, muschii vor ajunge in stare flasca si, in cele din urma, se vor atrofia.

Gasirea muschiului pubo-coccigian

In cazul in care nu stiti mare lucru despre exercitiile Kegel, aici veti gasi informatii care va vor usura cautarea. Cel mai usor mod de a afla unde este pozitionat muschiul PC este… sa mergeti la toaleta si sa intrerupeti jetul urinar. Muschii pubo-coccigieni sunt acei muschi pe care ii folosesti pentru a opri fluxul de lichid. Exercitiile Kegel se fac doar atunci cand esti relaxata, pentru a le executa corect.

Odata ce ai localizat muschiul pubo-coccigian, exista trei exercitii Kegel simple pe care le poti face.

 

1. Contractarea si relaxarea muschilor pubo-coccigieni

Contracta aceasta grupa de muschi timp de trei secunde. Fa o pauza timp de trei secunde. In cazul in care contractarea timp de trei secunde ti se pare prea mult, incepe cu una sau doua secunde. Fa acest exercitiu de 10 ori pe zi.

2. Contractari rapide

Contracta rapid si relaxeaza muschiul de zece ori. Apoi ia o scurta pauza. Facand acest lucru pe ritmul muzicii, te vei concentra mai bine. Fa trei seturi de zece ori pe zi.

Beneficiile exercitiilor Kegel

  • Incontinenta urinara

Sarcina si nasterea slabesc muschii pelvieni. Imbatranirea poate duce si ea la incontinenta urinara cauzata de tuse, stranut sau ras. Cu ajutorul exercitiilor Kegel, muschii se vor tonifia si in felul acesta vei obtine un control mai bun  al vezicii urinare.

  • Sex mai bun/Orgasm mai puternic

Muschii pubo-coccigieni sunt cei responsabili de acel moment “wow” pe care il simti in timpul contractiilor involuntare ale orgasmului. Practicarea exercitiilor Kegel zilnic intareste muschii pelvieni, ducand la contractii puternice si la un orgasm mult mai placut.

Barbatii care efectueaza exercitii Kegel regulat pot dezvolta un control mai bun al ejacularii. Iata un mod distractiv pentru baieti de a face exercitii Kegel: cu un prosop pus peste penisul in erectie, contracta muschii pubo-coccigieni pentru a ridica prosopul, apoi incearca cu un prosop umed.

  • Prolaps uterin/vaginal/rectal

Cand muschii pelvieni sunt prea slabi, vaginul si uterul se pot schimba complet. Lipsa de tonus muscular la nivelul muschilor pelvieni poate duce la atrofie musculara.  Aceasta este, de obicei, intalnita la femeile aflate la postmenopauza si poate fi cauzata de nastere, de lipsa activitatii sexuale sau de masturbare. Cazurile severe de prolaps uterin si vaginal determina deplasarea organelor. Si vezica urinara poate fi deplasata din cauza slabirii  muschilor PC. De asemenea, si obezitatea poate duce la prolaps rectal la barbati.

Text: Andreea Popescu