Cluj, capitala modei pentru o saptamana

Cluj-capitala-modei-pentru-o-saptamanaIn perioada 14-18 aprilie, Cluj-Napoca a fost capitala modei. Aceasta prima editie a festivalului Cluj Fashion Week a fost dedicata celebrului designer Alexander Mcqueen, figura emblematica a modei internationale, trecut in nefiinta in luna februarie a acestui an.

Pe parcursul celor trei zile de prezentari, 24 de designeri romani si internationali si-au prezentat colectiile vestimentare toamna iarna 2010-2011. Noutatea pe care a adus-o acest festival a constat in participarea designerilor din Franta, Grecia, Ungaria si Coreea de Sud. Cluj Fashion Week s-a apropiat de celebrele festivaluri de moda din Occident, atat in ceea ce priveste organizarea, prezentarea colectiilor designerilor consacrati, cat si promovarea tinerelor talente.

 

Geanina Corondan (vedeta TV): ,,Cel mai mult m-a impresionat Ada Bucsa, pentru ca nu am vazut niciodata la romani o indrazneala atat de mare. O indrazneala pe care eu o aplaud. Designul colectiilor este de show, de spectacol, in Occident se practica de mult timp.”

Gabriel Hennessey (fotograf): ,,Fiecare designer a adus a adus ceva nou. Este foarte important pentru industria modei din Romania. Aceasta trebuie sa fie intr-o continua dezvoltare. Cu siguranta acest festival va deveni o traditie.”

Alin Galatescu (art director Cluj Fashion Week): ,,Am dovedit un principiu foarte clar, ca acest festival nu este doar puternic, ci si dezvoltat. S-a dezvoltat pe scena in fata spectatorilor de la o seara la alta.”

 

Text: Sabina Ghiormescu

{besps}clujcapitalamodei|width=450|height=450{/besps}