Colectia Toamna–Iarna 2014-2015 by SERGHEI YACENIN

Intregul concept, care impacheteaza demersul cercetarii designerului debutaant la Gala AVANPREMEIRE 14, poate fi descris prin simpla nominalizare a unor termeni precum: echilibru, eleganta, claritate, rafinament.

Premisele de la care porneste aceast proiect vestimentar al lui Serghei Yacenin, se sprijina pe intentia de a evidentia intoarcerea catre esential, catre forma si functionalitatea unui obiect, intr-un context socio-cultural plin de excese. Principalul sau obiectiv a fost acela de a realiza tinute puternice, structurate, gestionand cat se poate de atent balanta intre forma, proportii, volum si tesaturi, rezumandu-ma la pretiozitatea detaliilor si gasirea croielilor potrivite, intr-un stil ce poate fi caracterizat drept retinut, functional si estetic.Serghei Yacenin, viziune minimalista

De-a lungul timpului, am adunat si am analizat informatii, idei, viziuni, imagini – pe care le-am digerat atent si le-am transferat prin propriul filtru ideatic, avand grija ca orice experienta sa o traiesc sinestezic si afectiv”  a marturisit designerul. ”Toate aceste lucruri, inserate intr-o masinarie reductionista, in care pastrez ceea ce ma reprezinta si indepartat ceea ce nu, m-au condus la sedimentarea unei viziuni profund minimaliste”. In acest context, proiectul va putea fi privit ca o reactie personala la ceea ce ma inconjoara. Aceasta a fost rezumatul unei viziuni mai generale asupra lumii, o posibila propunere vizuala a unui model uman, in care hainele nu sunt simple ornamente ale unui trup frumos, ci sunt instrumentele pe care le avem la indemana si cu care putem opera pentru a ne reliefa personalitatea.

Accesoriile au fost semnate de Otilia Flonta, designerul propunand genti inspirate din estetica arhitecturala moderna, in forme geometrice combinate cu imaginatie, linii riguroase si contraste de culoare indraznete.Fiecare piesa din colectie a fost creata printr-un atent studiu de design pentru a fi o “statement bag” si nu o geanta oarecare.Culorile, negru, alb, bleu, roz stins, bej, lila, au fost folosite cu imaginatie si indrazneala in contraste grafice, puternice: alb/negru, bej / albastru, mat / luciu metalizat.Alaturi de pielea fina, nappa, s-au folosit materiale cu personalitate: blana de ponei (in culori pastelate sau imprimata), pielea metalizata in stil “fish skin” si accesorii masive din metal auriu, stralucitoare si decorative.

Tags: Serghei Yacenin, Otilia Flonta, Avanpremiere 14, moda romaneasca

 

 

Realizator: Oana Georgescu

Text: Oana Georgescu

Operator:  Alex Andries, Mihai Robu

Editor:  Mihai Hanganu

Foto: Sebastian Oros