Cum iti dai seama daca soacra te place sau nu?

In majoritatea cazurilor relatia dintre soacra si nora este una dificila din care nu lipsesc scandalurile, vorbele cu subintelesuri si criticile. Cateodata, oricat de mult te-ai vaita iubitului sau sotului, nu trebuie sa uiti ca este mama lui si ca va incerca sa gaseasca, in cel mai bun caz, o cale de mijloc sa va impace. Ceea ce trebuie sa faci este sa te convingi singura ca soacra nu te place si sa actionezi in consecinta. Indiferenta este cea mai buna varianta. Iata care sunt semnele care arata ca soacra ta nu te place!Ghid de supravietuire: cum sa te intelegi cu soacra

Te simti inconfortabil

Daca nu te simti bine in preajma soacrei tale si ai un constant sentiment de disconfort este primul semn ca aceasta nu te place. Cateodata, intuitia este mai valoroasa decat cuvintele. Se poate ca semnalele transmise de mama iubitului tau sa nu fie vizibile, insa, la nivel energetic, nu functioneaza conexiunea. De multe ori, insa, acest sentiment apare doar la inceput si se evapora pe parcurs, atunci cand va cunoasteti mai bine. Sa nu uitam, totusi, ca este geloasa pe tine, chiar daca nu ar recunoaste aspectul nici in ruptul capului.

Tipuri de femei de care fug barbatii

Este exagerat de critica

Este normal ca soacra sa-si doreasca ce este mai bun pentru fiul sau, insa acesta nu este un motiv sa nu te placa pe tine. Daca este prea critica cu tine, cu obiceiurile si tabieturile tale, cu familia si valorile tale morale, cu pasiunile sau locul tau de munca si comentariile la adresa actiunilor tale sunt, de cele mai multe ori, acide, inseamna ca nu te place si cauta motiv de cearta. Probabil asteapta o scanteie de la tine pentru a da foc relatiei.

Vorbeste despre fosta nora

Daca soacra sau viitoarea ta soacra vorbeste despre fosta partenera a fiului sau si o complimenteaza, accentuand calitati pe care tu, in mod evident, nu le ai, este semn, nu neaparat ca o placea pe aceasta, dar ca, sigur, pe tine nu te place. In aceasta situatie este cel mai bine sa vorbesti cu iubitul tau si sa-l rogi sa stea de vorba cu ea.

Ai o relatie profunda? Pune-i partenerului aceste intrebari si afla!

Esti „sotia fiului” si nu nora ei

O alta tactica pe care o aplica soacrele este tachinarea „adversarului”. Ignoranta si lipsa de interes pe care le afiseaza in fata ta pot fi semnale de alarma ca nu te suporta. Incearca sa dezlegi misterul si sa afli de ce te evita. Insa, fii sigura ca nu te suporta daca vorbeste despre tine cu apelative de genul „sotia fiului meu” sau „iubita fiului meu” si nu-ti ofera gradul de rudenie cuvenit, de nora. De asemenea, daca nu te include in planurile de viitor si se face ca „uita” rolul tau in viata fiului sau, este un argument solid ca nu te vrea in preajma.

Iata 5 aspecte pe care le au in comun cuplurile longevive

Joaca teatru in fata altora

Soacra, in general, este o adevarata actrita cand vine vorba de aceasta piesa de teatru. Daca se poarta urat si distant cu tine in rest, insa atunci cand are in fata spectatori devine cea mai buna soacra din lume inseamna ca tanjeste dupa Oscar. De ce se comporta asa? Pentru ca nimeni, mai ales fiul sau, sa nu o poata dojeni sau acuza vreodata ca este vinovata de o eventuala despartire.

Te pregatesti sa incepi o noua relatie? Raspunde-ti intai la aceste intrebari si apoi decide daca el este alesul! Detalii aici!

Text: Madalina Manole