Designerii romani au prezentat creatii inspirate de stilul Mariei Tanase

Designerii-romani-au-prezentat-creatii-inspirate-de-stilul-Mariei-TanaseIn cadrul Soirees de la Mode, un eveniment marca Avanpremiere, 16 designeri romani si-au prezentat creatiile inspirate de stilul Mariei Tanase. Fiecare dintre ei a creat cate 3 tinute prin care a incercat sa surprinda eleganta marii artiste, pastrand totusi si amprenta stilului personal.

Am remarcat rochiile romantice cu volane din matase neagra ale Florinei Ivascu, jachetele arhitecturale cu motive traditionale romanesti marca FeMale, tinutele in rosu si negru ale Alexandrei Calafeteanu, in care traditia s-a impletit cu modernitatea (pantalonii, fusta, rochia, jacheta de blana cu croieli moderne au fost decorate cu motive populare), tricotajele simple si de efect imbinate cu piese diafane in nuante nude create de Kinga Varga, combinatiile inedite intre piese din tricot sifonat, simplu, negru si accesorii din portul popular (brau, salba, naframa, ilic, catrinta brodate cu fir auriu) realizate de Mihaela Cretescu si Iulia Gorneanu si spectaculoasele rochii lungi negre cu insertii de dantela marca R’IAS Couture sau Rhea Costa. Si lista nu se incheie aici, la eveniment prezentandu-si creatiile si Simona Semen si Sandra Galan, Rozalia Bot, Otilia Brailoiu, Kiki Dumitrescu, Gabriela Atanasov, Agnes Toma si Maria Burnette.

Fundalul sonor al prezentarii a fost asigurat de Maria Raducanu care a interpretat live piese din repertoriul Mariei Tanase. Evenimentul a avut loc la Howard Johnson Grand Plaza Bucharest.

 

Text: Bianca Badescu