Duplicity by Alexandra Calafeteanu

Eleganta, feminitate, glamour si invitati pe masura! Colectia F/W 2016 DUPLICITY, semnata Alexandra Calafeteanu, „spune povestea unei femei prinse in camera oglinzilor, unde fiecare oglinda spune altceva despre femeia pe care o reflecta”. Colectia pentru sezonul toamna-iarna 2016 pune in prim-plan manifestul pentru o duplicitate vestimentara in care texturile, designul si cromatica ofera oricarei siluete un mix de feminitate si decandenta. Conceptul Duplicity exprima antiteza dintre puritatea unei femei angelige si intruchiparea desfraului a la „femme fatale”. Seara duplicitara black&white a fost deschisa de trupa Camioane in Multime, care a revenit in industria muzicala dupa o pauza de 10 ani, si s-a continuat pe muzica lui Alessandro Safina, celebrul tenor italian, bun prieten de-al designerului.Ce te-a inspirat in crearea acestei colectii?

Desi sunt o fire foarte vioaie, de data aceasta am optat pentru o colectie alb-negru, si asta pentru ca acum inspiratia a fost o stare, un sentiment. M-au inspirat intamplarile din viata mea din ultima vreme, oamenii minunati care ma inconjoara, dar si unii oamenii cu personalitati duble. Colectia este un melanj intre lucrurile minunate pe care le-am trait si dualitatea cu care m-am confruntat in anumite momente. Duplicty este un manifest pentru o duplicitate doar vestimentara.

Care este principalul item vestimentar al colectiei?

Principalul item vestimentar al colectiei este trenciul multifunctional, sub diferite texturi, ce isi schimba atat forma, cat si stilul, in functie de accesorizare. Colectia Duplicity aduce in prim-plan, intr-o proportie de 60%, salopete vaporoase, elegante, cu detalii din dantela si matase pretioasa, o provocare pentru femeia angelica, dar care sfideaza regulile. Rochiile lungi, feminine, fustele conice, bluzele si jachetele cu detalii extravagante compun si ele povestea Duplicity.

„Colectia Duplicity se adreseaza femeii puternice, moderne, a carei identitate imbina perfect extravaganta cu fragilitatea angelica, creand simbioza perfecta”, spune designerul Alexandra Calafeteanu.

Text: Alexandra Lupu