„Episod 1 – Nensha” by Laura Lazar: Cea mai indrazneata lansare de colectie din moda romaneasca

Episod-1-Nensha-by-Laura-Lazar-Cea-mai-indrazneata-lansare-de-colectie-din-moda-romaneascaDesignerul Laura Lazar si-a prezentat colectia toamna-iarna 2010-2011, intitulata „Episod 1 – Nensha”.

 

Asa cum si-a obisnuit clientele fidele si nu numai, Laura Lazar nu s-a dezis nici de aceasta data de ceea ce o face o figura recognoscibila in peisajul modei romanesti: neconventionalul. In locul clasicului podium si manechinelor, designerul a ales o expozitie cu manechine de plastic, cat si prezentarea colectiei pe suport video, prin intermediul unui scurt film, ce a avut-o ca protagonista pe modelul international Maria Teiu.

 

 

Pop-art, imprimeuri sI culori psihedelice

Tinutele s-au succedat intr-un melanj de sunet, imagine si fotografii, intr-o inedita abordare a modei prin ceea ce inseamna arta contemporana si resursele acesteia. Colectia in sine a stat, dupa cum marturiseste insasi Laura Lazar, sub auspiciile pop-art-ului, ale imprimeurilor si culorilor psihedelice – ceea ce facut dintotdeauna statement-ul creatiilor sale. De la tercot, la bumbac si jerse, materialele naturale au dat tonul, in vreme ce, din punct de vedere cromatic, negrul a alternat cu culorile neon, atat de celebre in anii ’80. Tot in spiritul acestor ani, creatoarea s-a jucat cu liniile, marsand pe taieturile mulate, dar si pe volumele accentuate in partea de sus. Nu au lipsit rochiile, insa foarte prezenta este salopeta optzecista, scurta sau lunga. Astfel, femeile care aleg sa poarte Laura Lazar in viitorul sezon rece pot indrazni sa aleaga haine foarte stramte, culori intense sau texturi metalice.

La eveniment au fost prezente vedete care au colaborat cu designerul – Giulia, DJ Wanda, Raluca Lazarut, Bianca Ionita, Crina Semciuc, Oana Fringescu, Gabriel Huiban, lideri de opinie din moda romaneasca si din publicatiile de specialitate – Andreea Esca, Ovidiu Buta, Maurice Munteanu, creatori din prima linie – Adrian Oianu, Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mihaela Glavan, Corina Naduh.

 

{besps}articole_septembrie/ceamaiindrazneatacolectie|width=450|height=450{/besps}

 

Text: Cristina Cojucar

 

Creditele foto pentru fografiile cu Maria Teiu din colectia Laura Lazar sunt: Andrei Micu