Gala AVANPREMIERE 12 – evenimentul multibrand al sezonului (Foto in articol)

prDe curand a avut loc cea de-a 12-a editie a Galei AVANPREMIERE, care s-a desfasurat intr-o locatie inedita – serele Bell’Agio Casa. In cadrul evenimentului si-au prezentat colectiile 10 designeri romani, atat nume consacrate cat si debutanti extrem de talentati: Natalia Vasiliev, Rhea Costa, Iris Serban, Simona Semen, Fe(Male), Bianca Popp, Anca & Silvia Negulescu, Alex Tunsu,  M12 si Florina Ivascu. 

Si cum acest eveniment grandios nu putea fi trecut cu vederea, ne-am gandit sa va facem o scurta prezentare a colectiilor prezentate de catre marii designeri ce si-au prezentat noile colectii in cadrul evenimentului sus mentionat. Check out!

 

1.Natalia Vasiliev – Guell Sunset 2013/2014

Noua colectie Natalia Vasiliev 2013-2014 este inspirata de Barcelona, de acea axa fundamentala a Cataluniei ce incepe sus, in parcul Guell, pulsand ca o inima sub coloanele Esplanadei, coboara in pietrele scurse aproape vegetal ale Sagradei Familia, pentru a se finaliza maiestuos pe plaja, iar mai apoi in apele marii. Totul se axeaza pe o paleta cromatica de apus magistral, in care toate tonurile sunt compuse si recompuse in nuante nesfarsite. Cataluna – subiectul central al Europei anul viitor – e interpretata si recompusa pentru noi in colectia de trecere intre 2013 si 2014 de catre Natalia Vasiliev in cadrul noii Gale Avanpremiere, numarul 12.

 {besps}/2013/Mai/slide4/1|width=450|height=675{/besps}

 

2.Rhea Costa – Cruise 2014

Colectia prezinta piese care pot fi purtate zi de zi, in orice context, dar care nu se pierd in cotidian. Este o colectie ce aduce in prim plan materiale si texturi versatile precum bumbacul, vascoza, matasea, pielea, tulle-ul, voalul, transformate in piese structurale, cu o puternica influenta arhitecturala, fiecare avand tiparul sau unic, modelat manual. Culorile folosite sunt variante, pornind de la alb, negru, tonuri de auriu, pana la nuante pudrate de corai, portocaliu, galben, turcoaz, menta, rose.

 {besps}/2013/Mai/slide4/2|width=450|height=675{/besps}

 

3.Iris Serban – Lights

Un contrast puternic intre lumina si intuneric, colectia Lights cuprinde croiuri inedite, juxtapuneri si insertii, accesorizate metallic. Principalul component, sacoul, intra in contrast cu elemente romantice, florale, broderii cu aplicatii delicate, tull de matase, stofa lana, piele sau blana naturala, care acopera volumetric parte superioara a corpului. Detalii care exprima personajul urban, altfel, decat cel pe care il cunoastem.

{besps}/2013/Mai/slide4/3|width=450|height=675{/besps}

 

4.Simona Semen – Black Ice 2013/2014

Pasiunea pentru calatorie – acum zona anglo saxona, cu accent pe clanurile si castelele Irlandei – pentru filme (2013 si 2014 fiind anii dedicati filmelor SF si fantasy), dar mai ales pentru studiul aprofundat al tendintelor si mai nou, al prognozelor (masterand in studiul trendurilor de moda la UNARTE Bucuresti), toate acestea se regasesc in noua colectie Black Ice, toamna – iarna 2013/2014 Simona Semen. Black Ice este un mixaj elaborat intre creatiile Simonei Semen si viziunea militar-SM a Alexandrei Abraham – ce dezvolta in noua colaborare, experienta ei in design-ul hamurilor si harnasamentelor cool – ducand totul la un nou nivel.

 {besps}/2013/Mai/slide4/4|width=450|height=675{/besps}

 

5.Fe[Male] – Emotional Intelligence

Interactionam cu emotiile noastre. Construim lumea in jurul nostru. Ne-o imaginam asa cum dorim. Interactionam cu alti oameni. Simtim..sau nu. Ne ranim, ne indoim, ne conformam, ne topim, ne rupem, ne construim, ne pliem. Schimbam lucruri constant.Totul este miscare. Hainele sunt expresia emotiilor noastre. Si femeia Fe[Male] este intotdeauna LIBERA, este frumoasa, imprevizibila, astfel este noua noastra colectie.

{besps}/2013/Mai/slide4/5|width=450|height=675{/besps}

 

6.Bianca Popp – Better, Bitter, Butter-fly

Viata ca lupta a devenirii este tema colectiei. Este o colectie inspirata din riturile de trecere si din lupta perpetua pe care o ducem pentru a deveni cine suntem meniti sa fim, pentru a supravietui propriilor demoni si a dovedi ca suntem macar cu cateva nuante mai buni. Metamorfoza noastra ca oameni, chiar daca nu este la fel de evidenta ca cea a fluturilor, este la fel de profunda in termeni de capacitati, de teritoriu acoperit si de puncte din care privim lumea. Materialele folosite sunt foarte tehnice, de criza, dezastru si razboi: impermeabile, rezistente, recuperate, imprumutate, gasite, reciclate. 

{besps}/2013/Mai/slide4/6|width=450|height=675{/besps}

 

7.A&S Negulescu – ELIDYR

A & S Negulescu exploreaza prin noua colectie “Elidyr” toamna/iarna 2013/2014 un taram de poveste in care realul si fantasticul fuzioneaza si evidentiaza cercetarea universului medieval, accentuand zborul celor mai intense trairi  descatusate in lumi imaginare deja manisfestate si in colectiile precedente. Daca in primele colectii  A&S Negulescu si-au manifestat afinitatea pentru universul gotic, zbor si elemente de armura exploatate prin prelucrarea volumetriilor experimentale in piele naturala si materiale adiacente, in “Elidyr” insa, cercetarea elementelor medievale le-au inspirat in integrarea accesoriilor din alama si a platosei din fibra de sticla prelucrate manual. Structurile complexe, nuantele metalizate, verdele, negrul si albul integrat in premiera (odata cu aceasta colectie) accesoriile metalice si simbolul aripilor deja instalat, vizeaza o silueta profunda, misterioasa, puternica si sofisticata ce isi intinde aripile catre un taram oniric.

{besps}/2013/Mai/slide4/7|width=450|height=675{/besps}

 

8.Alex Tunsu – First Breath

Colectia “First breath” este o metafora referitoare la procesul multidimensional al dezvoltarii umane si contine piese ce au rolul deformarii subtile a exteriorului purtatorului prin texturi si structuri ce imita stratificarea pielii.

 {besps}/2013/Mai/slide4/8|width=450|height=675{/besps}

 

9.M12 – Jangala

Jangala te pozitioneaza sub baldachinul bogat in frunze al copacilor junglei din Nicaragua. Desi accesoriul de baza, umbrela, lipseste din context, femeia teleportata de M12 in acel cadru, este totusi echipata corespunzator: coaturi si trench-coaturi din fa? simplu, fa? brodat si material de camuflaj; nota de feminitate si eleganta este redata de rochiile din matase si piesele din voal creponat. Accesoriile ofera personajului verticalitate si increderea de a putea cuceeri acel teritoriu necunoscut.

 {besps}/2013/Mai/slide4/9|width=450|height=675{/besps}

 

10.Florina Ivascu – ARHI COUTOURE

Creatia impune frumoasa experienta din Atelierele „Les Arts Decoratifs – Palais du Louvre” si colaborarea cu „Maison LESAGE Paris”, aplicand sub indrumarea stilistilor de broderie conceptul personal de forme, explorand strategii in design precum asocierea neasteptata a diferitelor materiale, incluzand suprarealismul si ideea transgresiunii formelor.Reperele de inspiratie sunt spatiile si unghiurile arhitecturii „Eichler”, transparenta si liniile de baza functionale, curate. Se regasesc nuante calde, „pastiche”, reflexii translucide create de conglomerate de margele, cristale si structuri de broderie artizanal lucrate din plastic.

{besps}/2013/Mai/slide4/10|width=450|height=675{/besps}

Text: Andreea Popescu