Gala AVANPREMIERE a ajuns la editia cu numarul 14

gala avampremierGala AVANPREMIERE a ajuns la cea de-a 14-a editie si s-a desfasurat la Muzeul National de Arta Contemporana. In cadrul galei si-au prezentat colectiile de toamna/iarna 2014 Rhea Costa, R’Ias Couture, Alexandru Nimurad, Carmen Secareanu, Simona Semen (alaturi de Alexandra Abraham), Natalia Vasiliev (alaturi de Raluca Buzura) si Serghei Yachenin (alaturi de Otilia Flonta).

Colectia semnata Rhea Costa a gravitat in jurul conceptului de Russian Romance, cu aplicatii din dantela si drapaje geometrice. Creatiile lui Carmen Secareanu s-au identificat printr-un design ciudat, insa in acelasi timp comod – un dandy modern. Alexandra Nimurand a prezentat colectia „4D”, inspirata de miscarea si de transformarea care are loc in timp. Crina Moldovan, designerul casei R’Ias Couture, a prezentat colectia de rochii „Muse”, rochii care au fost insotite de palarii semnate de Madalina Vlad.

Colectia Simonei Semen, „Chiaroscuro”, ne poate transpune in atmosfera unui Ev Mediu intunecat, adaptat insa secolului XXI, prin jocul inspirat dintre texturi, culori si volume. Harnasamentele Alexandrei Abraham au subliniat silueta feminina, oferindu-i forta si siguranta de care are nevoie, iar Natalia Vasiliev a reinterpretat codurile vestimentare intr-un registru total nou plin de dinamism. Iar Otilia Flonta ne propune o colectie de genti inspirate din estetica arhitecturala moderna, in forme geometrice combinate cu imaginatie, linii riguroase si contraste de culoare indraznete.

 

Text: Ruxandra Raica