Fotografii cu Gianni Versace și supermodelele sale

Timp de aproape 20 de ani, Gianni Versace a dezvoltat un imperiu de senzualitate și stil în moda luxury.

De-a lungul anilor, pe catwalk-ul său au devenit celebre modele precum: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Linda Evanghelista sau Kate Moss.  

Uite cum arătau supermodelele pe atunci!

 Despre Gianni Versace

Gianni Versace a fost creatorul de modă și fondatorul casei Gianni Versace, 1978, care produce de la îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii haute-couture și pret-a-porter, până la cosmetice și mobilă de lux.

Primele contacte cu lumea modei le-a avut de când era copil, muncind în atelierul mamei sale, pe strada Tommaso Gulli, pe lângă catedrala din orașul natal din Calabria, unde a crescut alături de fratele său mai mare Santo Versace și sora mai mică Donatella Versace. Însă mai aveau și o soră mai mare Tina, dar care a murit la vârsta de 12 ani din cauza unei infecții de tetanus.

Primul magazin Versace a fost deschis în Milano și a devenit imediat foarte popular și recunoscut. Astăzi, este una dintre cele mai remarcabile case de modă din lume.

Designerul și-a găsit sfârșitul la vârsta de 50 de ani, în 1997, când a fost împușcat chiar în fața casei sale din Miami de către un criminal în serie, care ulterior s-a sinucis. După moartea lui Gianni, Donatella și Santo au preluat compania.

Donatella și Santo Versace

Donatella deține azi 20% din acțiunile Versace, este directorul de creație al casei și supervizează toate colecțiile couture. Aceasta a studiat designul în Florența și plănuia o carieră în PR la casa de modă a fratelui Gianni, deja cunoscută în anii ’80, numai că el avea alte planuri pentru ea. O considera pe sora sa cea mică „muza și criticul său” și, după ce i-a dedicat parfumul Blonde, a numit-o director de creație al liniei Versus, gândită pentru publicul tânăr și parte din casa Versace.

Santo Versace, fratele mai mare, este un antreprenor de succes și CEO-ul casei Versace, iar din 2008 este membru al Camerei Deputaților, reprezentantul regiunii Calabria.

Text: Bettina Cristea

Photo: Vogue, Google Images