Gust dulce in gura? Iata ce boala grava poate traduce!

Gust dulce in gura Iata ce inseamna 1_resultCu toate ca am avea tendinta sa credem ca gustul dulce din gura ar trebui sa fie placut, iata ca acesta este la fel de deranjant ca si gustul amar sau gustul metalic. Asa cum fiecare modificare sau alterare a gustului traduce o afectiune, la fel si gustul dulce este un semn care nu trebuie ignorat, prevestind instalarea unei afectiuni destul de grave.Ritual complet de ingrijire a danturii

Cauzele gustului dulce din gura

Din pacate, cauzele care implica prezenta unui gust dulce in gura, cu toate ca sunt doar doua, sunt destul de grave. Prima, care este, de altfel si ireversibila, este diabetul zaharat, iar cea de-a doua este intoxicatia cu plumb. Din acest motiv se recomanda ca la primul simptom de acest fel sa vizitati de urgenta medicul pentru a stabili cauza exacta. Pentru a anihila temporar gustul dulce din cavitatea bucala, se recomanda gargara cu solutii naturiste.

Tratament impotriva gustului dulce din gura

Tratamentul va fi strict in functie de cauza care a stat la baza simptomului. Daca vorbim de o cauza diabetica, atunci medicul va prescrie sulfamide, medicamente antidiabetice sau injectii cu insulina, in functie de tipul de diabet diagnosticat, de tip I sau de tip II. Daca intoxicatia cu plumb este cauza, atunci antidoturile pentru acest tip de intoxicatie vor fi recomandarea doctorului. De asemenea, in cazul in care o persoana se confrunta cu gust dulce in gura, medicul ii va prescrie o dieta speciala, cu atat mai mult cu cat vorbim de diabet, boala ce impune cateva restrictii alimentare.

Alimente care trebuie consumate in caz de diabet

Gust dulce in gura Iata ce inseamna 2 - remedii naturiste_resultRemedii alternative

Pentru ameliorarea neplacutului gust dulce din gura, se recomanda apelarea la tehnici alternative ca terapia naturista sau homeopatia. Gargara cu tinctura de propolis este un ajutor de nadejdee in aceasta situatie. In 100 ml de apa se pun 2-3 picaturi de tinctura de propolis si se clateste cavitatea bucala de 2 sau 3 ori pe zi. Decoctul din afine este si el un remediu eficient. Se adauga 1 lingurita de fructe la o cana de apa si se lasa la fiert 10 minute. Se consuma timp de 2 luni cate 3 cani pe zi. Aceasi reteta se poate folosi daca, in loc de afine, se folosesc teci de fasole. Dudul este si el un tratament contra gustului dulce din gura. Se face infuzie cu frunze de dud si se beau 2 sau 3 cani pe zi, timp de 2 luni.

Text: Madalina Manole