5 trucuri psihologice pentru a atrage atentia

Atractia autentica depaseste cu mult ceea ce am fi tentati sa credem, si anume faptul ca are legatura doar cu aspectele fizice. Conform specialistilor, iata ca nu doar culoarea ochilor sau a parului, inaltimea sau silueta perfecta dicteaza atractia fata de o persoana, ci, intr-un procent mult ai mare, conteaza trasaturile psihice si de caracter. Dincolo de partea fizica, atractia presupune armonizarea a doua minti in placeri comune, valori comune si proiecte comune. Pentru ca, prin natura umana, ne dorim sa fim acceptati de ceilalti, iata care sunt primele 5 strategii de dezvoltare a capacitatii de atractie.Invata sa seduci un barbat in doar 9 pasi!

Fii stapana pe tine!

Persoanele sigure pe ele au calitatea de a fi mai atragatoare si mai captivante, insa, este important sa se mentina o limita si sa nu se cada in latura cealalta a narcisismului sau a mandriei. Siguranta personala este atunci cand iti cunosti intocmai virtutile si capacitatile si le potentezi, fiind constienta in acelasi timp si de limitele si impotentele tale. Autenticitatea este un atu pe care merita sa-l valorifici, alaturi de stima de sine dar si de umilinta. Un strop de umilinta valoreaza enorm daca stii cand sa-l folosesti.

Cum imi recastig increderea in mine? Iata sfatul specialistului!

Fii diferita de ceilalti!

Cu toate ca am avea tendinta sa credem ca daca suntem diferiti de ceilalti suntem dati deoparte, nu este chiar asa. Ce observi intai si intai atunci cand privesti un bol cu bile rosii si una galbena? Exact! Bila galbena iti sare in evidenta. Prin urmare, a fi diferit de majoritate te face sa fii, implicit, si captivant. Cine apreciaza in ziua de astazi copiile? Nimeni! Incearca sa fii autentica in orice domeniu al vietii tale si vei reusi sa-ti atragi priviri si aprecieri.

Modele de urmat. Lasa-te inspirata de personajul preferat!

Comunica nonverbal!

Atractia incepe cu o privire si continua cu calitatea de a te conecta cu cei din jurul tau prin prisma acesteia. Limbajul corpului este important in construirea unei imagini de incredere iar gesturile trebuie calculate astfel incat sa transmita calmitate. Foloseste mainile pentru a gesticula, zambetul pentru a captiva, capul pentru a-ti arata interesul intr-o conversatie si corpul pentru a te apropia si a oferi incredere.

Limbajul trupului: semne care ne tradeaza gandurile si personalitatea

Fii empatica!

Persoana care este capabila sa empatizeze emotional si cognitiv cu cei din jur reuseste in timp sa genereze o mare putere de atractie asupra celorlalti. Daca ai observat, acele persoane care vorbesc tot timpul despre ele si nu sunt dispuse sa-i asculte pe cei din jur, sunt respinse si evitate. Prin urmare, este important sa fii aproape de ceilalti intr-o maniera sincera, insa, fara a te lasa folosita.

Iata ce trebuie sa-ti reamintesti atunci cand nu te simti frumoasa!

Defineste-te!

Pentru a ramane in memoria celorlalti si a-i face sa-si aminteasca de tine si sa-si doreasca sa te inconjoare, trebuie sa ai ceva doar al tau, un touch personal care sa te defineasca si sa se identifice cu tine. Poti fi femeia care foloseste rujuri puternice sau pantofi extravaganti sau esarfe colorate sau adopta coafuri trasnite. Aceste aspecte ii atrag pe cei din jur si le trezesc curiozitatile vizavi de persoana ta. Originalitatea combinata cu o personalitate puternica sunt cele mai bune arme de atractie.

Text: Madalina Manole