Indrazneala cu designerul Janina Nectara

janina1Mix intre Paris Fashion Institute si recenzii scrise cu Godfrey Deeny

Unul dintre cei mai indrazneti designeri romani, janina Nectara, ne povesteste cum si-a inceput basmul, printre personaje ca Godfrey Deeny, intr-un decor frantuzesc sublim, cu un public numeros, interesat de creatiile sale superbe si cu incurajarea unor genii internationale. Basmul, scris chiar de ea, il cititi mai jos :

 

“Nu stiu sa spun cum s-a cuibarit pasiunea asta. Asa a fost dintotdeauna. Poate sunt o norocoasa: m-am nascut exact in perioada cand lumea renunta la uniforme. Dintotdeauna mi-am modificat tinutele, la fel si pe ale prietenelor. Incurajata de micile mele reusite, am decis sa urmez o scoala de business in fashion la Paris. Ii multumesc tot timpul lui Celine, prietena mea de la Paris. Ea m-a varat pe usa Paris Fashion Institute, unde am cunoscut numai persoane celebre: buyeri de la Barneys sau de la Harvey Nichols, designeri de la Hermes, Balenciaga si jurnalisti faimosi. Intr-o zi, am fost recomandata de catre fondatoarea scolii pentru un job alaturi de Godfrey Deeny.

 

{besps}janinanectara|width=450|height=450{/besps}

 

Am inceput sa scriu pentru prima data cu el. Ii urmaream toate recenziile marilor show-uri de la Paris si lucram la fiecare interviu luat designerilor. Asa am facut cunostinta cu cei mai mari designeri ai lumii: Karl Lagerfeld, Giambattista Valli, Antonio Marras (Kenzo), Ennio Capasa (Costume National), Miuccia Prada, Yohji Yamamoto, John Galliano, Alber Elbaz (Lanvin), Stefano Pilati (YSL) si altii.

Merg la toate show-urile de moda, inclusiv la cele la care el nu poate ajunge, urmand sa redau in detaliu absolut totul despre haine, despre ambient, despre invitati. Desi e o lume foarte glamour, nu ma vad scriind despre moda pentru totdeauna. Telul meu e sa fac haine, iar deschiderea pe care mi-a dat-o faptul ca lucrez cu Godfrey Deeny este foarte importanta. La prezentarile de moda incerc sa port cat mai multe dintre creatiile mele si sunt magulita de faptul ca revistele de moda guru ale lumii, inclusiv Vogue, Grazia sau L’Officiel, au ales sa-mi ilustreze tinutele la rubrica de Style. Vazandu-mi creatiile, Galliano si Armani m-au incurajat sa merg mai departe si cred ca nu puteam sa am o confirmare mai buna”.

 

Text : Catalina Buzdun