Iulia Dima lanseaza colectia Dolce Italia in Galeria Designerilor Romani

Iulia DimaColectia pret-a-porter “Dolce Italia”, lansata de designerul IULIA DIMA pentru sezonul cald 2013, este inspirata din povestea uneia dintre cele mai feminine si sofisticate perioade ale istoriei modei, perioada anilor 1950. Intregul concept al colectiei este construit in jurul acelui personaj reprezentativ, in jurul fashion icon-ului de la care femeile au invatat cum sa-si evidentieze feminitatea prin vestimentatie, celebra Sophia Loren.

Atitudinea, rafinamentul si senzualitatea  italiencei sunt surprinse prin compozitie si cromatica dar si prin croiul in forma de A care a flatat siluetele divelor vremii.

Cromatica rafinata si dulce caracteristica colectiei sustine ideea senzualitatii si a bunului gust. Nuantele pastelate de rose, nude si alb prafuit predomina in spectrul cromatic al colectiei, devenind stralucitoare in lumina soarelui de vara. Pentru a da forta si a sparge monotonia ansamblului cromatic, s-au adaugat pe alocuri accente de fuchsia, corai si turquoise.

Iulia Dima 2 Iulia Dima 4Materialele utilizate in colectie sunt dantele delicate, tulle, vascoze fine, matase, voaluri cu imprimeuri sau broderii fine de paiete.

Personajul Sophiei Loren este integrat perfect de catre creatoare intr-un superb decor ce poarta o dubla traditie francezo-italiana si comporta toate elementele necesare pentru a crea o poveste savuroasa: boutique-ul Madame Lucie.

Colectia Dolce Italia creata de Iulia Dima poate fi gasita in Galeria Designerilor Romani si pe www.idelier.com

 

Text: Andreea Popescu

Sursa: comunicat de presa Act PR