Liza Panait, de 20 de ani pe scena modei romanesti

1a5atrqfSaptamana aceasta, Liza Panait a sarbatorit 20 de ani de creatie vestimentara printr-un spectacol de moda, muzica si teatru organizat la World Trade Plaza. Peste 600 de invitati de marca, jurnalisti si admiratori ai designerului roman au admirat noua colectie semnata Liza Panait.

Ca la fiecare prezentare de moda semnata Liza Panait, impozanta sala a World Trade Center a devenit neincapatoare pentru clientele, prietenii sau admiratorii uneia dintre cele mai longevive creatoare din Romania.

 

Nenumarate personalitati au aplaudat minute in sir atat noua colectie cat si intreaga istorie a casei de moda condusa de Liza Panait: Georgiana si Ivan Patzaichin, Gabriela Dinica, Maria Grappini, Oana si Cristian Brancu Turcu, Cornel Nistorescu, Anca Turcasiu, Nicola, Mirabela Dauer, Nuami Dinescu si multi altii.

 {besps}liza-panait|width=400|height=300{/besps}

Colectia prezentata de Liza Panait, intitulata “SPLEND’OR”, este o reinterpretare a modei anilor 1920-1940, cei mai prolifici ani din istorie. Mantouri lungi si scurte, cu talie lunga, cu piese suprapuse, cu stofa de lana cu buline, in diferite combinatii de culori, negru cu alb, bej cu maro, mov cu roz intens.

O alta vedeta a colectiei este si blana ecologica pretioasa, in combinatie cu brocart (specifica anilor ‘20) si cu materiale in culori metalice (cele mai folosite in anii ’40).

 

Rochiile de seara sunt din materiale pretioase, cu talie lunga, necambrata. Predomina franjurii si aplicatiile manuale. O alta surpriza “SPLEND’OR” a fost colectia de bijuterii si genti semnate toate chiar Liza Panait.

 

Mireasa colectiei a fost Manuela Harabor, ce a purtat o rochie retro, cu talia lunga, din voal natural patinat de catifea, de culoarea untului, cu broderie manuala. Ineditul ei consta in faptul ca bijuteria piesei este un colier special continuat cu maneca, totul din broderie manuala. Buchetul a fost inlocuit cu un manson din blanita, imbracat in flori. Pe scurt, 94 de piese unicat, feminine, elegante, speciale, pretioase, simple dar, nu banale, sofisticate, dar nu inaccesibile.

 

Text: Raluca Mateescu